Medya
06 Ağu 2014 09:50 Son Güncelleme: 23 Kas 2018 16:32

Fehmi Koru yine Erdoğan'ı çok kızdıracak!

Emniyete yönelik operasyonu yazan Fehmi Koru, cemaatin hedef gösterilmesine tepki gösterdi..

Habertürk gazetesi yazarı Fehmi Koru, cemaatin hükümeti devirme girişiminin henüz bir iddia olduğunu yazdı.
 
22 Temmuz'da yasa dışı dinleme ve resmi evrakta sahtecilik suçlamasıyla başlatılan operasyon Fehmi Koru'nun gündemindeydi. Suçlular ile cemaatin birbirinden ayrılması gerektiğini yazan Koru, operasyona ilişkin endişelerini köşesinde yazdı.
 
Koru, soruşturmanın içindeki savcılardan birinin "12 Eylül'deki gibi 500 bin kişiyi alırız" ifadesini vahim bir hata olduğunu yazdı. "Cadı avıysa cadı avı" diyen Erdoğan'ı isim vermeden eleştiren yazar, 'cemaatin darbe girişimi' iddiaları için de böyle yazdı:
 
HENÜZ BİR İDDİA DURUMUNDA
 
"Operasyona muhatap edilen kişilerle ilintilenen Cemaat'in, vaktiyle yakın durduğu hükümeti ve özellikle Başbakan Tayyip Erdoğan'ı artık iktidarda görmek istemediği düşünülüyor. Ancak bunu, devlette görevli bağlılarını bir örgüte dönüştürerek yasadışı yollarla hükümeti devirme girişimine kadar vardırdığı henüz bir "iddia" durumunda...
Mahkemelerin karar vermesi gereken bir iddia.
 
Cemaat türünden yapılanmaların girişimleri ile askerlerin müdahalelerini eşdeğerde görmek, askeri vesayeti sona erdirmek için kullanılan yöntemleri şimdilerde de uygulamaya koymak acaba doğru mu? Suç işlemiş olanların peşine düşmek yerine böyle bir örgütün veya örgütlenmenin farkında olmayan kitleleri tedirgin edecek tavırlar sergilemek? Gücü olmadığı için gönlünden geçirse bile hükümete zarar veremeyecek sıradan insanları hedef almak?
 
Bence doğru değil.
 
Doğru olan, devletteki konumlarını istismar etmiş kişilerin işledikleri suçlar varsa onların ve onları yönlendirenlerin üzerlerine gitmek, ancak bunu da geniş kitleleri rencide etmeden yapmaktır...
 
Doğru dürüst insanlar, yanlışa bulaşmışları kendiliklerinden terk ederler zaten...
 
Çizgiyi doğru yerden çekmenin bir yolu bulunmalı.