Medya
22 Ara 2016 08:55 Son Güncelleme: 23 Kas 2018 22:17

Fehmi Koru 'dehşet verici fotoğrafları' yazdı: O öngörülü arkadaşı kutluyorum!

Fehmi Koru, Türkiye'nin en iyi foto muhabirlerinden biri olan Burhan Özbilici'yi, o sergiye gönderen arkadaşını "öngörüsü" nedeniyle kutladı...

Fehmi Koru, Rusya Büyükelçisi Karlov'a yönelik suikasti an be an görüntüleyen Associated Press (AP) Foto Muhabiri Burhan Özbilici'nin o anda orada olmasıyla ilgili dikkat çekici bir yazı yazdı.

AP Foto Muhabiri Özbilici'nin "Bir arkadaşım haber verdiği için sergiye gittim. Büyükelçinin orada olduğunu bilmiyordum." şeklindeki sözlerini hatırlatıp şöyle dedi:

"Türkiye’nin en iyi foto muhabirlerinden birinin o sergide bulunmasını isteyen ‘arkadaş’, öngörüsü sebebiyle kutlanmayı hak ediyor…"

İşte Fehmi Koru'nun "Kimse kızmasın, suikastla ilgili sorular sormaya başlıyorum…" başlıklı yazısının ilgili bölümü:

HER ŞEYİYLE MÜKEMMEL BİR SUİKASTTEN BAHSEDİYORUM

"Uluslararası bir haber ajansında çalışan.. ülkemizin belki de en iyi siyasi haber foto muhabiri.. Burhan Özbilici.. O gün eylem sırasında salonda bulunmasa serinkanlı bir göz tarafından çekilmiş o fotoğraflardan mahrum kalacaktık…

“Neden oradaydın?” sorusuna şu cevabı vermiş Burhan Özbilici: “Bir arkadaşım haber verdiği için sergiye gittim…”

İyi ki haberdar olmuş, o sayede o dehşet verici fotoğraflar çekildi…

Türkiye’nin en iyi foto muhabirlerinden birinin o sergide bulunmasını isteyen ‘arkadaş’, öngörüsü sebebiyle kutlanmayı hak ediyor…

Her şeyiyle mükemmel bir suikasttan söz ediyoruz."

"BÜYÜKELÇİ'NİN ORADA OLDUĞUNU BİLMİYORDUM"

Associated Press ajansının foto muhabiri olan ve olay anında sergi salonunda bulunan Burhan Özbilici, kişisel bloğunda sergiye nasıl gittiğini ve o anda neler yaşandığını şöyle anlatmıştı:

“Bir arkadaşım haber verdiği için sergiye gittim. Büyükelçinin orada olduğunu bilmiyordum. Kapıda 4-5 yeşil plakalı diplomat aracı gördüm. Çağdaş Sanatlar Merkezi’nin 3’üncü katında bulunan sergi salonuna çıktığımda program başlamıştı. Büyükelçinin konuştuğunu görünce arşivimde bulunması için kürsüye 1.5- 2 metre yaklaşarak fotoğraf çektim ve tekrar yerime döndüm. Salonda 50-60 kişi vardı. Ben de arkadaşım sendikacı-yazar Yaşar Seyman ile selamlaştım. O sırada bu kişi Büyükelçinin arkasında sakin sakin duruyordu. Silah sesi duydum. Tavan çok yüksek olduğu için yankı yaptı ve ne olduğunu ancak birkaç saniye sonra anlayabildim. Büyükelçi yere düştü ve hareketsiz yatıyordu. Aramızda 5-6 metre mesafe vardı."

İşte Özbilici'nin çektiği o fotoğraflar: