Medya
21 Kas 2011 12:09 Son Güncelleme: 23 Kas 2018 13:04

FEHMİ KORU, CHP'NİN İÇİNE VİRÜSÜ SOKAN GAZETECİYİ AÇIKLADI!

CHP'yi sallayan Dersim virüsünü partinin içine salan gazetecinin kimliği yıllar sonra ortaya çıktı.

CHP’li Onur Öymen’in bir makalesinden hareketle TBMM’de Dersim hakkında soru önergesi verdiği o gazetecinin kimliğini Fehmi Koru, bugün Star’daki köşesinde deşifre etti.

İşte Koru’nun yazısının o bölümü...


Alınan dersler?

CHP Tunceli milletvekili Hüseyin Aygün’ün, Zaman gazetesine verdiği, “Dersim’deki olaylar bir isyan olmadan yaşandı; büyük bir kıyım oldu ve Atatürk de olandan haberdardı” diye özetlenebilecek bir röportajı sonrasında başladı Dersim’le ilgili son sarsıntı. 12 CHP milletvekili derhal ayaklandı ve parti yönetimini tavır almaya davet etti.

Ondan bir öncesi de var: 2009 yılı kasım ayında, CHP’nin o zamanki önemli isimlerinden Onur Öymen, “Maalesef bu ülkenin anaları çok ağladı” diye başladığı konuşmasında, “Dersim isyanında da analar ağlamadı mı?” deyiverdi. Ardından büyük tepki geldi CHP’ye Tunceli’den...

Geldi de ne oldu? CHP’nin o dönemde sadece bir milletvekili vardı, birkaç ay önce yapılan son seçimde milletvekillerini ikiledi CHP...

Dersim’le ilgili CHP’yi ilgilendiren sarsıntılar bunlardan ibaret biliyordum. Bir dostum, 2009’un bir başka Dersim tartışmasını hatırlattı. Yine Onur Öymen bir gazete makalesinden hareketle Dersim’i tartışma gündemine taşımıştı.

Hatırlamanız için kısa bir özet: Bursa’da çıkan Olay gazetesinde ‘M. Zekioğlu’ imzasıyla çıkan bir makalede, “Açılım sözde kalmamalı, Mem-u Zin gibi Kürt edebiyatı ürünü eserlere sahip çıkıldığı gibi Sünni ve Alevi Kürtler için sembol olan Şeyh Said’i ve Seyit Rıza’yı da unutmamalı” deniyordu. Onur Bey, ‘Olay’ o sırada TMSF elinde olduğu için, hükümeti suçlayıcı bir çıkış yapmıştı.

‘M. Zekioğlu’, eğer yanılmıyorsam, bir zamanlar Yeni Şafak’ı yönetmiş Selâhattin Sadıkoğlu’nun müstear adı...

Onur Öymen artık CHP’de yok, ama Haluk Koç ve arkadaşları nöbette...