Gündem
14 Ara 2018 10:13 Son Güncelleme: 14 Ara 2018 10:48

F.Bahçe'ye imza attı! Ersun Yanal ne kadar kazanacak?

Fenerbahçe Kulübü yeni teknik direktörü Ersun Yanal ile 1.5 yıllık anlaşma sağlandığını duyurdu.

Fenerbahçe Kulübü yeni teknik direktörünün Ersun Yanal olduğunu resmen açıkladı. Fenerbahçe Kulübü'nden yapılan açıklamada "Kulübümüz, Futbol A Takımı teknik direktörlüğü için 2013-2014 sezonunda da takımımızı çalıştıran ve Fenerbahçemizi şampiyonluğa ulaştıran Ersun Yanal ile 1.5 yıllığına anlaşma sağlamıştır.Dün gece resmi imzaların atılması ile Fenerbahçe ailemize katılan Ersun Yanal’a yuvana hoş geldin diyor, hep birlikte nice başarılar yaşamayı diliyoruz" denildi.

"YUVANA HOŞ GELDİN"
Fenerbahçe anlaşmayı, Ersun Yanal’ın 2014 yılında attığı “Mutluluk FENERBAHÇE’de olmaktır” tweetini alıntılayarak paylaştı ve şunları yazdı: “Mutluluk sarı lacivert bir bağ, sonsuz bir aidiyettir. Yuvana hoş geldin Ersun Yanal.”

Mutluluk Sarı Lacivert bir bağ, sonsuz bir aidiyettir! Yuvana hoş geldin @ersunyanal!

 

FENERBAHÇELİLERİN BÜYÜK AŞKI ERSUN YANAL
Fenerbahçe’de yalnızca 1 sezon çalışmasına rağmen yakın geçmişte camianın en unutulmaz teknik direktörlerinin başında şüphesiz Ersun Yanal geliyor. 2013-2014 sezonunda sarı lacivertlileri çalıştıran tecrübeli teknik adam, takımı bitime 3 hafta kala şampiyonluğa taşıdı. Ersun Yanal, daha sezon başından itibaren tek bir hedefleri olduğunu sık sık dile getirdi. Bu açıklamalar Yanal’ın hırsını en net anlatan ifadelerdi.

Fenerbahçe, o sezon 9 puan farkla 19. lig zaferini yaşarken, hiçbir derbiyi kaybetmedi, son dakika golleriyle kazandığı maçların sayısı hiç de az değildi. Fenerbahçe tarihinin 19. lig zaferini yaşatan Ersun Yanal ile sezon biter bitmez sözleşme yeniledi. Ancak bu birliktelik uzun sürmedi. Kulüp sezon öncesi kamp döneminde yaşananların ardından Ersun Yanal’ın sözleşmesini feshetti. 2013-2014 sezonu lig şampiyonluğu, Fenerbahçe’nin son lig zaferi olarak kaldı.

Dönemin başkanı Aziz Yıldırım, ilerleyen yıllarda Yanal'la ilgili sert sözler söyledi ve kulübün kapasını kendisine kapattı.

ERSUN YANAL'IN KARİYERİ
Ersun Yanal’ın Fenerbahçe’ye uzanan kariyeri Denizlispor, Ankaragücü, Gençlerbirliği, Manisaspor, Milli Takım, Trabzonspor ve Eskişehirspor’dan geçiyor. Yanal Gençlerbirliği’ne 2 kez kupa finali oynatırken, başkent ekibini UEFA Kupası’na, orada da çeyrek finalin kapısına kadar taşıdı.

Bu başarılar Ersun Yanal’a milli takımın kapılarını açtı. Hedef 2006 Dünya Kupası Elemelerinde grup birinciliğiydi. Ay yıldızlılar Yanal yönetiminde çıktığı 9 maçta 4 galibiyet ve beraberlik aldı, 1 kez yenildi. Grup maçları tamamlanmadan Yanal’ın görevine son veren federasyon, takımı Fatih Terim’e emanet etti.

Ersun Yanal’ın bir sonraki adresi, Ege temsilcisi Vestel Manisaspor’du. Tecrübeli teknik adam, Arda Turan, Caner Erkin, Hakan Balta ve Selçuk İnan gibi önemli isimlerin Türk futboluna kazandırılmasında önemli rol oynadı. Ersun Yanal’ın bir sonraki durağı Trabzonspor oldu. Bordo mavililer Yanal yönetiminde geçirdiği 2007-2008 sezonunu 6. sırada tamamladı. Yanal’ın Karadeniz macerası bir sonraki sezonun 29. haftasında son buldu. Tecrübeli teknik adam, 2011-2013 yılları arasında çalıştırdığı Eskişehirspor’u 2 kez kupa finaline taşıdı.

Ve 2013 yazında Ersun Yanal Fenerbahçe’nin başına geçti. Ersun Yanal son olarak Trabzonspor'da görev yaptı. Yanal geçen sezon ilk sekiz haftada alınan 2 galibiyet, 3'er beraberlik ve mağlubiyetin ardından görevinden alındı.

YILDA 12,5 MİLYON TL KAZANACAK

Fenerbahçe ile senelik 2 milyon eurodan anlaşan Ersun Yanal, bu ücretin karşılığı olarak yaklaşık 12,5 milyon TL olarak alacak.

Öte yandan sözleşmede bu ücretin yanı sıra başarı primleri de bulunacak.