Magazin
28 Mar 2023 14:26 Son Güncelleme: 28 Mar 2023 16:06

Fazıl Say’dan Muharrem İnce’ye ‘özür’ tepkisi! ‘Adını bir daha duymak istemiyoruz…’

Piyanist Fazıl Say, Muharrem İnce'nin kendisi hakkındaki açıklamalarına, "Aydınlık ve güzel bir geleceğe uzandığımız yolda 'gölge etmesin' yeterlidir. Çekilsin yolumuzdan" diyerek yanıt verdi.

Memleket Partisi Genel Başkanı ve Cumhurbaşkanı Adayı Muharrem İnce, Hürriyet'ten Abdulkadir Selvi'ye verdiği röportajda piyanist Fazıl Say'ın "sözde sanatçı" açıklamalarına tepki göstermesi hakkında konuştu.

İnce, "Üstüne alındı ama ben onu kastetmedim. O niye üstüne alındı ki? Sonra video gönderdim ona, bak seni kastetmedim dedim. İzlemem dedi. Tavrı hoş değildi" dedi.

Fazıl Say da sosyal medya hesabından, İnce'nin kendisi hakkında söylediklerine yanıt verdi. Say, "Ne özür istiyoruz ne de af. Hiçbir şey istemiyoruz. Çekilsin yolumuzdan" dedi.

'ADINI BİR DAHA DUYMAK İSTEMİYORUZ'

Fazıl Say paylaşımında şu ifadeleri kullandı:

"Ne özür istiyoruz ne de af. Hiçbir şey istemiyoruz. Mağara adamı seviyesi söylem ve trollerini de alsın gitsin istiyoruz. Aydınlık ve güzel bir geleceğe uzandığımız yolda 'gölge etmesin' yeterlidir. Çekilsin yolumuzdan. Adını bir daha duymak istemiyoruz. Utanç yaşattı."

Muharrem İnce, Abdulkadir Selvi'ye verdiği röportajda, "Düzelteyim, evet sözde sanatçılar ifadem biraz maksadını aştı. Fazıl Say’ı keyifle dinlerim. Bizim yüz akımız, bir sanatçımız. Ben onu kastetmedim ama o bana bazı laflar etti. Üstüne alındı ama ben onu kastetmedim. O niye üstüne alındı ki? Ben onu kastetmedim, o üstüne alındı. Sonra video gönderdim ona, bak seni kastetmedim dedim. İzlemem dedi. Tavrı hoş değildi. Sanatçılarımızın gözlerinden öpüyorum. Fazıl Say’ı ayırıyorum. Ama belediye bağlantılı olanlar hariç. Fazıl Say benim videomu izlemeye tenezzül etmemiş ama ben onun konserlerini keyifle dinliyorum. En son Kazdağları’nda dinlemiştim. Buradan Fazıl Say’a selamlarımı iletiyorum" dedi.

NE OLMUŞTU?

Muharrem İnce, cumhurbaşkanı adaylığı için 100 bin imza toplama sürecini tamamladıktan sonra partisinin genel merkezinde bir basın açıklaması yaptı. İnce konuşmasında kendisini eleştirenlere tepki gösterdi ve "Sırça köşklerde yaşayanlar, sırça köşklerinden çıkmayanlar, salon siyasetçileri, oturdukları yerden benim aleyhimde tweet atan, sözde sanatçılar... Siz bunları gördünüz mü? Bu zorlukları gördünüz mü? Boğaz'da viskisini yudumlarken memlekete yol gösterenler..." dedi.

Piyanist Fazıl Say da İnce'nin açıklamalarına tepki göstererek, "Bu kadar kritik bir seçimde, başarmak, aydınlığa varmak da bu kadar yakınken, bir araya gelmeyi başarmış bir muhalefetin oylarına göz dikmiş biri. Bu halka kötülük bu. Bilgisizliğe, kültürsüzlüğe , sıradan bir şovmene, bir ikinci RTE vakasına oy verecek lüksü yok bu halkın" ifadelerini kullandı.