Politika
08 Ağu 2022 00:29 Son Güncelleme: 08 Ağu 2022 00:34

Fazıl Say'dan muhalefete 'ortak aday' önerisi

Dünyaca ünlü Türk piyanist Fazıl Say muhalefete 2 ismin Cumhurbaşkanlığı'na ortak aday olabileceği önerisinde bulundu. Say'ın Cumhurbaşkanlığı'na aday olmasını istediği 2 isim; Prof. Dr. İlber Ortaylı ve Prof. Dr. Ersan Şen...

Dünyaca ünlü piyanist ve besteci Fazıl Say, sosyal medya hesabında muhalefetin ortak cumhurbaşkanı adayı için tarihçi yazar Prof. Dr. İlber Ortaylı'yı önerdi. Say, bir diğer paylaşımında ise ceza hukukçusu Prof. Dr. Ersan Şen'in de 'iyi bir fikir' olabileceğini ifade etti. 

6'lı masa adı verilen 6 muhalefet partisinin bir araya geldiği görüşmelerde henüz cumhurbaşkanı adayı açıklamazken, muhalefetin kimi aday göstereceğine yönelik tartışmalar sürüyor. Sanatçı Fazıl Say da kendi önerisini Twitter ve Instagram hesabından paylaştı. 

Say, Twitter'da İlber Ortaylı'nın adaylığı için yüzde 43'ün olumlu görüş vereceğini kaydetti
"Ortak aday muhalefette İlber Ortaylı olsa aslında iyi olurdu" diyen Say, "Bunu yazdıktan sonra yorumlarda tahminim yüzde 43 “keşke”, yüzde 38 “sen piyanonu çal” yüzde 7 “ah be abim” yüzde 12 kararsız ( zaten her konuda kararsız)" ifadelerini kullandı.