Gündem
12 Nis 2012 08:55 Son Güncelleme: 23 Kas 2018 13:32

FAZIL SAY'A İSLAM'A HAKARETTEN SORUŞTURMA AÇILDI!

Ünlü piyanist'in Twitter'dan attığı mesaj başına dert oldu...Savcılık sözlerinde İslam inancına saldırı buldu...

İstanbul Cumhuriyet Başsavcılığı, Twitter’da dini konularla ilgili mesajlar atan ünlü piyanist Fazıl Say hakkında, “halkı kin ve düşmanlığa tahrik ve dini değerlere hakaret” ettiği gerekçesiyle soruşturma başlattı.

Turan Gümüş adlı bir kişi tarafından savcılığa yapılan suç duyurusunda, Fazıl Say’ın sosyal paylaşım sitesi Twitter’daki sayfasından İslam inancına saldırı niteliğinde ve bu inanca mensup insanları incitecek ve infialine sebep olacak mesajlar yayınladığı belirtildi. Suç duyurusunda, Say’ın militarist ateist olduğunu düşündürecek bu yazılarla sadece Müslümanları değil Hıristiyan ve Yahudileri de rencide ettiği savunuldu.

Bu yazıların, TCK’da belirtilen ve “halkı kin ve düşmanlığa tahrik” ve “dini değerlere hakaret” eylemini düzenleyen 216. maddenin 1 ve 3. maddelerine aykırı olduğu belirtilen suç duyurusunda, “Kendisinin hangi dini görüşe inandığı kendisini ilgilendirmektedir. Ancak bu görüşü milyonlarca insanın mukaddesatına (gerek şahsi fikirleri ile olsun gerekse sayfasından yayınladığı ateist militarist görüşlerle olsun) saldırma ve insanları birbirlerine düşmanlığa sevk etme hakkını kendisine vermemektedir. Bu ifadeler toplumda inanç çatışması oluşturacak, farklı görüş ve inançtaki kişilerin birbirlerine karşı hislerinin değişmesine sebep olacak, husumetleri tetikleyecek, dini tahammülü yok edecek, kamplaşmaya sebep olacaktır.” ifadeleri kullanıldı.

Suç duyurusu dilekçesinde Say tarafından Twitter’dan paylaşıldığı öne sürülen, “Irmaklarından şaraplar akacak diyorsun, cenneti ala meyhane midir? Her müminine 2 huri vereceğim diyorsun, cenneti ala kerhane midir?” gibi mesajlara da yer verildi. Suç duyurusunu işleme alan savcılık, Fazıl Say hakkında soruşturma başlattı

ETİKETLER
#fazıl say #islam