Gündem
15 Nis 2013 16:19 Son Güncelleme: 23 Kas 2018 15:08

FAZIL SAY'A HAPİS KARARI DÜNYA BASININDA NASIL YANKI BULDU?

Dünyaca ünlü piyanist Fazıl Say'a verilen 10 aylık hapis cezası dünya basınında yer aldı.

BLOOMBERG: Türk mahkemesi New York Filarmoni ve Berlin Senfoni orkestralarında çalan dünyaca ünlü piyanist ve besteci Fazıl Say'a nefreti körüklemek ve İslam'a hakaret ettiği gerekçesiyle 10 ay hapis cezası verdi.

Mahkeme Say'ı 5 yıl içinde benzeri bir suç işlememesi koşuluyla serbest bıraktı. Telefonla görüşü alınan Say'ın avukatı, "Bu hepimiz için büyük bir tehdit ve düşünce özgürlüğü üzerinde büyük bir baskı. Adalet istiyoruz. Bu ülke için çok üzgünüm" dedi.

BBC: Türk piyanist İslam'a hakaretten suçlu bulundu. Dünya çapında ünlü piyanist Fazıl Say İslami değerlere hakaretten 10 ay hapis cezasına çarptırıldı. Duruşmaya katılmayan Say suçlamaları reddetti, bunların politik temelleri olduğu savunmasını yaptı. Bazı sanatçılar ve entelektüel çevreler Ak Parti hükümetini Türkiye'nin seküler değerlerinin altını oymakla suçluyor.

HUFFINGTON POST: Türk Mahkemesi piyanist ve besteci Fazıl Say'a Twitter'da yazdığı yorumlarla dini gözden düşürdüğü gerekçesiyle 10 ay ertelenmiş hapis cezası verdi...