Gündem
18 Ara 2015 13:06 Son Güncelleme: 23 Kas 2018 18:15

Fazıl Say ve Soner Yalçın 'Umut Nöbeti'nde!

Silivri Cezaevi önündeki “Umut Nöbeti”ni Fazıl Say ile Soner Yalçın devraldı.

Silivri Cezaevi önündeki “Umut Nöbeti”ni Dünyaca ünlü piyanist, bestekar ve yazar Fazıl Say ile Sözcü Gazetesi Yazarı Soner Yalçın devraldı.

Say, şöyle konuştu:

“ Hem Can Dündar, hem de Erdem Gül doğru haber yaptıkları için emirler cezalandırıldılar. Onlar iyi birer gazeteci ve aynı zamanda aydın insanlardır. İyi gazeteciler ve dürüst gazetecilik yapanlardı. Bu durum hem Türkiye için hem de Türk insanı için büyük bir utanç. Bu insanlar bunu hak etmiyor. Demokratik ortamda herkesin ifade özgürlüğünün, haber alma özgürlüğünün olduğu, doğruların yansıtıldığı bir ortamda yaşamak istiyoruz. Bütün dünyada bunun anormal olmaması lazım. Ama Can ve Erdem haftalardır tutuklu. Bizde destek için buradayız. Umarım en kısa sürede çıkacaklardır ve hak yerini bulacaktır. Bu saçmalıkta son bulacaktır”

Yalçın ise şu ifadeleri kullandı:

“Cezaevi çıkışında biz gazetecilerin iktidarlara ve cemaatlere kendimizi sevdirme sorumluluğumuz ve zorunluluğumuz olmadığını söylemiştim. Biz gazeteciler kendimizi sadece halka karşı sorumlu hissederiz. Bunun tek yolu da gerçekleri yazmaktır. Biz gerçeği bulduğumuz zaman kuyumcu terazisinde tartarız ve gerçekleri halka anlatırız yada yazarız. Burada tutuklu bulunan iki gazeteci arkadaşım gazetecilik yapmışlardır. Biz gazeteciler gerçekle karşılaştığımız zaman babamızı tanımayız. Bu nedenli iki arkadaşımızı cezaevine gönderenler bilmelidir ki biz sadece halka karşı sorumluyuz. Bizi işten de attırsanız, cezaevine de gönderseniz ve hatta ölümle bile tehdit etseniz biz bunları yazmaya devam edeceğiz.”