Magazin
06 Mar 2020 09:46 Son Güncelleme: 06 Mar 2020 10:11

Fazıl Say, açtı ağzını, yumdu gözünü! "Ben memleketimde bizim camiadan şutlandım!"

Dünyaca ünlü piyanist Fazıl Say sosyal medya hesabından çok sert açıklamalarda bulundu. Türkiye'deki batı müziği camiasına sert sözlerle yüklenen Say ''Ben bizim camiadan şutlandım'' ifadelerini kullandı.

Türkiye'nin dünyaca tanınmış piyanisti Fazıl Say takipçileri ile paylaştığı mesajda Türkiye'deki batı müziği camiasının kibir nefret ve önyargıyla beslendiğini belirterek böyle bir güruhun içerisinde olmak istemediğini yazdı.

İşte Fazıl Say'ın çok konuşulacak o paylaşımı...

''Yarın sabah 07.45e kurdum saatimi; Lüksemburg’un yağmurlu sokakları.. 08.15’de çalışmaya başlıyorum. 15 dakika kahvaltı, salona yürüme, ve çalışma başlar.. Bu sabah 08.30 da başladım

İyi tamam... bi gayret içindeyiz ömür boyu.”haketmek” gayreti. İyi yapma içeriği.. Onursuz ve namussuz bir durum yok.

Saldırabilirsiniz; yarın akşam Lüksemburg’da konserde kaç para alıyorsun? O paraya bir yıl yaşayanlar var ! Filan.. hepsini saydırın.. haklısınızdır..doğrudur muhtemelen.. Valla; işin aslı; ben bilmiyorum ne aldığımı.. Sormadım ajansa da. Bilmiyorum.. Lüksemburg’da yarın kendi bestem WATER var orkestra ile, bugün prova yaptık, benim istediğim bir yere geliyor müziğin ruhu.. bundan önceki 10 konseri; 100 // hatta 1000 konseri de sormadım. Bilmiyorum.

İnşallah iyi bir şeydir aldığım kardeşim!! Beni mahçup etmeyecek bir şeydir.. Yarın çalacağım Su konçertosunu bestelediğim anları ( Burgazada , Teşvikiye, Münih, Selanik, Bodrum ve pek çok yerde) hatırlıyorum.. Amacım neydi ki? Para mı? Şöhret mi? Bu tutar hissi mi?


Hayır.... net hayır.. ifade etmek mi? Sevgiyle... opus45!! 45inci eserimi 2012’de hem de zor bir toplumsal sıkışıklıkta davalar mavalar esnasında bestelerken.. .
Konumuza gelelim!!!

Ben memleketimde bizim camiadan şutlandım.
...
Kelime kelime tarifiyle;
Ben: Yani benim gözümden ben.

Memleketimde; yani dünyadaki :300 memlekette varız ama kendi memleketimizin yeri çok özeldir.

Camiam, o minicik bizim batı müziği camiamız -ki kibir nefret ve önyargıyla beslenir - ve benim artık olmadığım, olmak da istemediğim bir güruh oldu; 5-10 değer verdiğim aanatçı ( çoğu genç) dışında bana kötülük yağdıran, nefret doğurtan yazıp yazıp silmeme sebebiyet iğrenç- gereksiz bir kanalizasyon dokusu; kompleksli ve niteliksiz bir tahrik unsuru sadece!!!!! Beni nefrete boğan pislik sürüsü.. .

Şutlandım; evet tabi, doğruları söyleyince... ve şutlanma durumu da bunun tamamının çözümü.

Sizce???

Yazıp yazıp silmekte mahsur yoktur umarım. Biz yazalım onlar karlı çıksın; bu da bu pisliğin içi matematiğin en berbat aşaması! Çözümsüz lanet! Çok kızgınım !!! Çok da kırgınım! Ve ezmeyi bile göze alacak kadar malesef affola affola affola!!! Lanet!!!!''