Gündem
09 Kas 2013 12:03 Son Güncelleme: 23 Kas 2018 15:44

FAZIL SAY 10 AY HAPİS CEZASINI TEMYİZE GÖTÜRDÜ!

10 ay hapis cezasına mahkûm olan piyanist Fazıl Say, Yargıtay'a temyiz başvurusunda bulundu.

Sosyal paylaşım sitesi Twitter'dan yazdığı mesajlardan ötürü dini değerleri alenen aşağılamak suçundan İstanbul 19. Sulh Hukuk Mahkemesi'nce 10 ay hapis cezasına mahkûm olan piyanist Fazıl Say, Yargıtay'a temyiz başvurusunda bulundu.

Say, dilekçesinde, usul açısından itirazında davaya zarar görmemiş kişilerin katıldıklarını ayrıca mahkeme hâkiminin İstanbul 29. Asliye Ceza Mahkemesi'nin kararını Adalet Bakanlığı'na taşıyarak davanın tarafı haline geldiğini iddia etti.

Say, esasa ilişkin itirazları arasında ise asla aşağılama ve tahkir etme niyeti taşımadığını, düşmanlığa tahrikin oluşması için şart olan şiddete çağrıya yönelik hiçbir ifade de bulunmadığını belirtti. Mesajların bütünlüğünün bozulduğunu ve paylaşımların içinden bazıları seçilerek tek tek ele alınıp olumsuz anlamlarına bakılarak hüküm kurulduğunu belirten Say, mesajların bütünü ele alındığında suç olmadığının anlaşılacağını kaydetti.

Şikâyetçi Ali Emre Bukağılı da kararı Say'ın az ceza aldığı gerekçesiyle temyiz etti. Bukağılı, dilekçesinde, "Sanığa sadece dini değerleri aşağılamadan ceza verildi. Halkın bir kesimini aşağılama suçundan ceza verilmedi" dedi.