Gündem
07 Mar 2013 10:51 Son Güncelleme: 23 Kas 2018 15:04

FATURA BEHZAT Ç.'YE KESİLDİ; "GENÇLERE KÖTÜ ÖRNEK OLUYOR"

Yeşilay Başkanı alkıol tüketimini azaltmak için yaptıklarını Behzat Ç.'nin baltaladığını açıkladı.

'Yaşamayı Seç!' sloganıyla vatandaşları bağımlılıktan kurtulmaya çağıran Yeşilay Başkanı Prof. Dr. M. İhsan Karaman, çalışmalarını görev yaptığı Haydarpaşa Numune Hastanesi'ndeki iki ameliyat arasında Yeni Şafak'a anlattı. Prof. Dr. Karaman 'Behzat Ç.'de komiser alkol tüketiyor. Kötü alışkanlıkları özendiriyor' dedi.

KÖTÜ ÖRNEK OLUYORLAR

Karaman, Behzat Ç. ve Karadayı gibi dizilerde tüketilen alkolün gençler ve çocuklar üzerindeki büyük tahribatına da değindi. Tütün ve alkol endüstrilerinin direk reklam yapamadıkları için oluşturdukları idollerle kendi ürünlerini sevimlileştirdiğine dikkat çeken Karaman, 'Behzat Ç.'de komiser, Karadayı'da hâkim, savcı, avukat alkol tüketiyor. Kamu düzenini temsil eden, örnek olması gereken kişilerin bu şekilde lanse edilmesi kötü alışkanlıkları özendiriyor, benimsetiyor ve sevdiriyor' şeklinde konuştu.

ELEKTRONİK SİGARALARA DİKKAT!

Son günlerde modalaştırılan elektronik sigaraların da yine sigara endüstrileri tarafından desteklendiğini söyleyen Karaman, 'Elektronik sigaralarda da nikotin var. Sigarayı bırakan kişi hem nikotin almaya devam ediyor hem de sigarayla bağı kopmuyor. Gün olur tekrar sigaraya dönülür fikriyle elektronik sigarayı endüstriler destekliyor' şeklinde konuştu.

ASOSYALLEŞİYORUZ

Teknoloji bağımlılığında sosyal medya, ekran, internet, cep telefonu ve dizi bağımlılıklarının revaçta olduğunu belirten Karaman, 'Sosyal ağlar üzerinden insanlar birbirlerinin gözüne bakarak konuşamaz hale geldi. Sosyalleşmiyoruz, asosyalleşiyoruz' diye kaydetti. Karaman, bitkisel nargile türlerinin de zararlı olduğunu ve yasaklanması gerektiğini söyledi.