Gündem
24 Eyl 2010 12:51 Son Güncelleme: 23 Kas 2018 11:39

''FATMAGÜL'ÜN SUÇU YOK. BİZ ONU BİHTER SANDIK!'' VİDEO

'Fatmagül'ün tecavüzüne uğradığı sahne tartışılmaya devam ederken, işin tadını iyice kaçıran bir olay yaşandı.

’Dizilerdeki bu tür sahneler tecavüzü insanların kafasında normalleştirir’ eleştirilerini haklı çıkaran ’çirkin’ olay, Ankaragücü ile Kasımpaşaspor arasında oynanan futbol karşılaşmasında gerçekleşti. Ankaragücülü taraftarlar karşılaşmanın çeşitli bölümlerinde öyle bir tezahüratta bulundu ki; duyanlar kulaklarına inanamadı. ’Fatmagül’ün Suçu Ne?’ dizisine gönderme yaparak bir beste hazırlayan Sarı-Lacivertli taraftarlar maç öncesinde ve mücadele sırasında "Fatmagül’ün suçu yok. Biz onu Bihter sandık" şeklinde tezahüratta bulundular.

BİHTER TECAVÜZÜ HAK EDİYOR MU?
Yapılan bu çirkin tezahüratla yurdun dört bir yanından hergün gelen tecavüz, taciz haberlerini araştıran, yorumlayan sosyolog ve psikologlara da yeni bir bakış açısı doğmuş oldu. Zira taraftarlara göre Fatmagül değil ama kocasının yeğeni ile ilişki yaşayan Bihter, en aşağılık şekilde tecavüze uğramayı hak ediyordu.

Yani ’ahlâksız’ olarak nitelendirilen bir kadının ne insan gibi yaşamaya hakkı vardı, ne de şiddetten korunmaya. Bakalım ’Sporda Şiddet Yasası’, içerisinde küfür barındırmayan(!) bu tezahürata sessiz mi kalacak, yoksa ’Fatmagül’ün de Bihter’in de suçu yok’ mu diyecek...

İŞTE O TEZAHÜRAT