Televizyon
11 Haz 2011 08:29 Son Güncelleme: 23 Kas 2018 12:27

FATMAGÜL SORUSUNA KIZAN ÜNLÜ SENARİST YAYINI TERK ETTİ!

Ünlü senarist ve romancı Vedat Türkali, Kürt sorununu anlattığı programda Fatmagül'ün Suçu Ne?' dizisiyle ilgili soruyla karşılaşınca yanından ayrıldı.

Ülke’de Bugün programında Ersoy Dede’nin konuğu olan Vedat Türkali, Kürt sorunu ve bugün gelinen noktaya ilişkin açıklamalarda bulundu.

Türkali, Kürt sorununun bugün önemli bir noktaya geldiğini belirtirken BDP, gerillalar ve Öcalan’ın sorunun temsilcisi olarak öne çıktığını vurguladı.

Türkali, Şerafettin Elçi’nin BDP’ye muhalif olmasına karşın dağdakilerin bugün sadece Öcalan’ı dinlediklerini, Öcalan engel olmasa 100 Kürt gencinin kendisini yakabilecek noktada olduğunu bu görevi söylediklerini anlattı.

Türkali, devlet partisi olan CHP’nin sorunun çözümünden çok uzak olduğunu CHP’nin aday gösterdiği Oktay Ekşi gibi birçok milletvekilinin sorunun çözümünden çok uzak isimler olduğunu söyledi.

Türkali, Kürt sorununa ilişkin açıklamaları sırasında Başbakan Erdoğan’ın “Ben görevde olsaydım asardım” şeklindeki sözlerini hatırlatarak böyle bir düşünceki kişinin Türkiye’ye yeni anayasa yapacak olmasının Türkiye için büyük bir şansızlık olduğunu söyledi.

Ersoy Dede’nin bir ara yanın için sürenin dolduğunu hatırlatması ve son olarak “Fatmagülün Suçu Ne? dizisini izleyip izlemediğini sorması üzerine Vedat Türkali, çok önemli konular anlattığını bu tür şeylerle ilgilenmediğini söyleyerek ayağa kalktı ve canlı yayından çıktı.

“Vedat Türkali ile sözleştiğimiz süre kadar söyleşi yaptık.” diyen program sunucusu Ersoy Dede ise Türkali’nin yayından ayrılmasıyla ilgili şunları söyledi:

"Türkali ile Kürt sorunu, CHP ve edebiyat uyarlaması pop dizileri konuşmak üzere sözleştiktik. Türkali Kürt sorunu ve PKK ile ilgili her şeyi anlattı. Ancak bize ayrılan  sürenin sonuna gelmiştik. Sayın Türkali yayını terk etmedi. Programın tamamen bittiğini düşündüğü için ayağa kalkıp gitti. Kavga gürültümüz de olmadı” dedi.