Gündem
19 Eki 2015 15:05 Son Güncelleme: 23 Kas 2018 17:57

Fatma Girik 57 yıllık aşkına böyle veda etti!

Memduh Ün, için Mimar Sinan Üniversitesi, Radyo ve Sinema Fakültesi kampüsünde anma töreni düzenlendi.

Tedavi gördüğü hastanede cuma günü yaşamanı yitiren Türk sinemasının usta yönetmenlerinden Memduh Ün için Mimar Sinan Üniversitesi, Radyo ve Sinema Fakültesi kampüsünde anma töreni düzenlendi.

Törene Fatma Girik başta olmak üzere, Türkan Şoray, Hülya Koçyiğit, Cüneyt Arkın, Müjdat Gezen, Tarık Akan, Rutkay Aziz, Erdal Özyağcılar, Göksel Arsoy, Orhan Gencebay gibi Memduh Ün filmlerinde yer almış sanatçılar katıldı.



"ONU GİDİP HER GÜN ÖPTÜM"

Törende yaptığı konuşmada Memduh Ün'ün son günleri hakkında bilgi veren Fatma Girik, 'Son yılımız hastanede geçti, 12 ay hastanede yoğun bakımdaydık, onu gidip her gün öptüm, Memduh kalk, hava çok güzel, balkonda kahvaltı yapacağız diye konuştum ama kalkamadı' dedi.



57 YILLIK AŞKI VE SİNEMA EMEĞİ TAKDİRE ŞAYAN
Orhan Gencebay ise, Memduh Ün’ün Türk sinemasının temel taşlarından ve sinemaya emek veren biri olduğunu ifade etti. Gencebay, Fatma Girik’le geçirdikleri 57 yılık evliliğin de takdire değer bir diğer husus olduğuna vurgu yaptı.

FATMA GİRİK GÖZYAŞLARINA BOĞULDU
Sözlerinin ardından gözyaşlarına hakim olamayan Fatma Girik'i Hülya Koçyiğit ve Türkan Şoray teskin etti.

CENAZE, YARIN BODRUM’DA DEFNEDİLECEK
Konuşmalardan sonra Ün’ün hayatını anlatan sinevizyon sunumu yapıldı. Daha sonra salondan alınan Ün’ün tabutu, cenaze aracına konuldu. Mamduh Ün’ün cenazesi, yarın Bodrum Merkez Adliye Camii’inde öğle vakti kılınacak namazın ardından toprağa verilecek.

MEMDUH ÜN KİMDİR, NERELİDİR?
14 Mart 1920 doğumlu Memduh Ün, adını ilk kez 10940-41 sezonunda şampiyon olan Beşiktaş'ın kadrosuyla duyurdu. Futboldan koptuktan sonra Turhan Ün takma adıyla 1947'de sinemada oyuncu olarak yer aldı, 1951'de Arşavir Alyanak'la birlikte Yakut Film adlı bir şirket kurdu. Yönetmenlik deneyimini geliştirince bu kez kendi adına Uğur Film adında bir şirket kurarak çalışmalarını sürdürdü. Oyunculuk, yönetmenlik ve yapımcılığın yanı sıra, film senaryoları da yazdı. Ayrıca bir filmin müziğini, iki filmin de kurgusunu yapmıştır.