Gündem
06 Kas 2022 12:59 Son Güncelleme: 06 Kas 2022 15:10

Fatih’te Yeni Dünya Vakfı’na milyon dolarlık rant! Yönetiminde AK Partililer vardı...

Fatih’te, kültür alanı olarak ayrılan vakıf arazisi eski AK Parti Adıyaman Milletvekili Mahmut Göksu'nun başkanlığını yaptığı ‘Yeni Dünya Vakfı’na ‘Kuran kursu’ için 9 yıllığına tahsis edilmesi mahalle sakinlerinin tepkisine neden oldu.

İstanbul Büyükşehir Belediye (İBB) Meclisi AK Parti Grup Başkanvekili ve Esenler Belediye Başkanı Tevfik Göksu’nun ağabeyi olan eski Milletvekili Mahmut Göksu’nun başkanlığını yürüttüğü ‘Yeni Dünya Vakfı’ Fatih’teki belki de son yeşillik alanlardan biri olan Karadeniz Caddesi üzerindeki 3 dönümlük araziyi Vakıflar Genel Müdürlüğü’nden 9 yıllığına kiralayarak imara açtırdı.

MedyaRadar’ın özel haberine göre ‘Kuran kursu’ adı altında, 457 pafta 2479 ada 9 parselde bulunan ağaçlıklı alanda 5 kat olacak şekilde inşaata başlandı.

Tarihi medrese kalıntılarının olduğu ve mahalle halkının yeşil alan olarak kullandığı arazi için imza kampanyası düzenlense de bir sonuç elde edemedi.

Öte yandan Kuran kursu yapılacak yerin bulunduğu bölgede çok sayıda Kur'an kursunun olması ise dikkat çekiyor.

VAKFIN YÖNETİMİNDE AK PARTİLİ İSİMLER VARDI

Bir dönem yönetiminde Ak Parti'nin önemli isimlerinin yer aldığı Yeni Dünya Vakfı'nın başkanlığını eski AK Parti Adıyaman Milletvekili Mahmut Göksu yapıyor. Vakfın şimdiki yönetiminde Av. Abdulsamet Aydın, Mustafa Çokyaşar, Av. Fatih Çetin, Hamza Gönenç, Dr. Halil İbrahim Erbay, Mehmet Çelik, Zeki Çukur, Faruk Kaçır, Hasan Tekke, Bilal Sağır, Şenel Kızılca, Mustafa Üçüncü, Fahrettin Özdemirci ve Mustafa Akçay bulunuyor.