Spor
01 Kas 2023 22:25 Son Güncelleme: 01 Kas 2023 22:37

Fatih Terim'in yeni takımı belli oldu

Türk futbolunun efsane isimlerinden birisi olan Fatih Terim hakkındaki Suudi Arabistan iddiası ortalığı karıştırdı. Fatih Terim'in, Suudi Arabistan ekiplerinden Al Ahli'nin başına geçeceği iddia edildi.

Türk futbolunda birçok başarı kazanan ve son olarak Galatasaray'ı çalıştıran Fatih Terim uzun süren aranın ardından yeniden teknik direktörlük koltuğuna oturmaya hazırlanıyor.

Suudi Arabistan Ligi'nde mücadele eden ve kadrosunda; Roberto Firmino, Riyad Mahrez, Edouard Mendy, Franck Kessie ve Merih Demiral gibi yıldızlar bulunan Al Ahli'de son alınan Al-Hilal mağlubiyeti takımdaki taşları yerinden oynattı. Ligde 11. hafta sonunda liderin 7 puan gerisinde kalan Al Ahli'de fatura teknik direktör Matthias Jaissle ismine kesildi.

Transfere yaklaşık 200 milyon Euro harcanmasına rağmen şampiyonluk yarışından uzak kalan Al Ahli'de, Matthias Jaissle yerine Fatih Terim ismi gündeme geldi. Fatih Terim'in Al Ahli'den gelen teklife sıcak baktığı ve 1.5 yıl aranın ardından yeniden teknik direktörlüğe dönmek istediği öğrenildi.

KARİYERİ BAŞARILARLA DOLU

Tam bir kupa canavarı olan 'İmparator' lakaplı Fatih Terim kariyerinde Galatasaray ile 8 Süper Lig, 3 Türkiye Kupası, 5 Türkiye Süper Kupası ve 1 UEFA Kupası şampiyonluğu kazandı.