Spor
13 Tem 2021 08:11 Son Güncelleme: 13 Tem 2021 08:14

Fatih Terim Yunanistan skandalını anlattı! ‘Dostluk maçları dostlarladır…’

Galatasaray Teknik Direktörü Fatih Terim, Atina’da yaşanan skandal olaylarla ilgili konuştu.

Olympiakos ile dün akşam oynayacağı maç için Atina’ya giden Galatasaray, havaalanında şok bir tavırla karşılaştı. Yunan yetkililer, istedikleri prosedürlere göre yapılan koronavirüs testlerini kabul etmedi, tüm takımın yeniden teste girmesini istedi. Rest çeken Sarı Kırmızılılar, İstanbul’a geri döndü.

Yaşanan skandal olay sonrası TSİ 23.30’da İstanbul’a inen Galatasaray’da teknik patron Fatih Terim, havaalanında yaşanan olaylar ile ilgili konuştu.

İşte o açıklamalar…

‘DIŞARI ÇIKTILAR ÜLKEYE GİRİŞ DAMGALARIYLA’

“Selçuk Hoca, Necati Hoca, malzemeciler, dışarı çıktılar ülkeye giriş damgalarıyla. Biz de dedik ki çıkan var, turistlerden bu teste girmeden giden var. ‘Herkes test olacak’ dediler. İçeri girmesine izin verdiğiniz insanlar geri geldiler.”

‘O DAVRANIŞ HİÇ DE DOSTÇA DEĞİL’

“Bundan sonra bizim yapacağımız tek bir şey vardı, geri dönmek. Çünkü dostluk maçları dostlarladır. O davranış hiç de dostça değil.”

‘İNSAN KENDİNİ TABİİ ÇOK GÜÇLÜ HİSSEDİYOR’

“Dönme kararımızı aldığımız andan itibaren Sayın Cumhurbaşkanımız başta olmak üzere, Dışişleri Bakanımız, Spor Bakanımız, THY genel müdürümüz, büyükelçimiz, başkonsolosumuz ilgilendi. Dışişleri Bakanımız birkaç kez aradı, Cumhurbaşkanımız ilgisini hiç eksik etmedi. Onlara sonsuz teşekkür ediyorum. İnsan kendini tabii çok güçlü hissediyor onların sesini duyunca.”