Televizyon
02 Kas 2013 10:13 Son Güncelleme: 23 Kas 2018 15:44

FATİH TAHTTAN NASIL İNDİ? İŞTE BÜYÜK FİYASKONUN NEDENLERİ!

Türk televizyon tarihinin en pahalı dizisi “Fatih”, beklenen reytingi yakalayamayınca erken final yapıyor.

KANAL D’de yeni sezonun en iddialı dizisi “Fatih” beklenen reytingi alamadığı için, pazartesi yayınlanacak 5. bölümüyle erken final yapacak. 10 MİLYON dolarlık bütçesiyle Türk televizyon tarihinin en pahalı dizisi, sadece maliyeti değil, kadrosuyla da adından söz ettirdi. Fatih’i Mehmet Akif Alakurt’un canlandırdığı, Gamze Özçelik, Seda Akman, Salih Bademci ve Birkan Sokullu’nun da rol aldığı dizi, Fatih Sultan Mehmet’in İstanbul’u fethinden sonra yaşananlara odaklanıyor.

GEÇEN günlerde Med yapım’ın 20. yaşını kutladığı gecede gazetecilerle sohbet eden yapımcı Fatih Aksoy, “Reytinglerde kötü çakıldık” demişti. SENARYODAN önce dizinin çekim ve teknik altyapısıyla işe başlanması, dizinin başarısızlığının nedenlerinden biri oldu. Önce plato kuruldu. Senaryoya daha sonra başlandı.

Milliyet Cadde yazarı Sina Koloğlu, “Fatih” algısının da handikap olduğu görüşünde. Koloğlu, “Fatih dokunulmaz, üzerine çok fazla yorum yapılması zor bir isim. Sanırım senaryo bu anlamda da ne yapacağını bilemedi” dedi.

HÜRREM’İ YOKTU

Milliyet Cadde yazarı Ali Eyüboğlu da dizinin başarısızlığını şöyle gerekçelendirdi:

Fatih’in ömrü savaşlarda geçti, hayatında senaristlere malzeme verecek bir “Hürrem” yoktu.
“Fatih”in seti Mehmet Akif Alakurt’un çıkardığı huzursuzluk yüzünden üç gün tatil edildi. Dizi ekibi Fatih Aksoy’a, “Alakurt’u gönder, çektiğimiz üç bölümü yeniden çekelim, altı bölüm için para almayacağız” teklifinde bile bulundu.
Yönetmen Merve Girgin, “Medyapım’dan ayrıldım, sebebi Alakurt’tur. Şiddet uygulayan bir adamla kendimi ya da ekibimi çalıştırmam” diyerek istifa etti.
Bu şartlarda çekilen bir dizinin başarılı olması, eşyanın tabiatına aykırıydı.