Gündem
07 Oca 2011 09:27 Son Güncelleme: 23 Kas 2018 11:56

FATİH SULTAN MEHMET İSTANBUL'U YELLENEREK Mİ FETHETTİ! FATİH ALTAYLI'DAN BELALTI YANIT!

Fatih Altaylı yine bir izleyici mailini ekranda topa tuttu. Ama bu kez kızıp bağırıp çağırmadı, bel aşağı bir yanıt veren Altaylı izleyenleri şaşırttı...

Gecenin en popüler tartışması Muhteşem Yüzyıl dizisi ve Osmanlı sarayı oldu.Habertürk ekranında yayınlanan Teke Tek konuyu İlber Ortaylı ile tartıştı. Programa Fatih Altaylı’nın bir okuyucu mailine verdiği ’belden aşağı’ yanıt damga vurdu.

Show TV’nin kıyamet kopartan dizisinin yol açtığı tartışmaları Murat Bardakçı ve İlber Ortaylı ile mercek altına alan Fatih Altaylı bir izleyici mailine hayli çarpıcı bir yanıt verdi. Dizide teknik bir hata olduğunu iddia eden izleyici, Kanuni döneminde havai fişekle kutlama yapıldığını ancak bunun mümkün olmadığını, çünkü henüz barutun icat edilmediğini iddia etti. Altaylı maili okuduktan sonra kameraya bakarak ilginç bir cevap verdi:

’Beyefendi, Kanuni döneminde havai fişekle kutlama olamayacağını söylüyorsunuz. Peki Fatih Sultan Mehmet İstanbul’u fethederken o topları yellenerek mi atıyordu? Ben de bunu size sormak isterim.

İŞTE O ANLAR-VİDEO