Polemik & Kulis
03 Mar 2017 17:18 Son Güncelleme: 23 Kas 2018 22:31

Fatih Portakal'ın MHP'ye karşı açtığı davada karar!

MHP Twitter hesabından FOX TV ana haber sunucusu Fatih Portakal 'a "insanlığını yitirmiştir" demişti.

MHP'nin Twitter hesabından yapılan hakaret nedeniyle FOX TV ana haber sunucusu Fatih Portakal 1 liralık tazminat davası açmıştı. Portakal davayı kazandı ve karar için Twitter hesabından "Adalet yerini buldu" yazdı.

TWİTTER'INDAN BAHÇELİ İÇİN ANKET YAPMIŞTI

MHP Lideri Devlet Bahçeli geçtiğimiz yıl geçirdiği rahatsızlık nedeniyle hastanede uzun süre tedavi görmüştü. Fatih Portakal, o günlerde sosyal medya hesabı üzerinden, MHP Lideri Devlet Bahçeli ile ilgili bir anket yaptı. Ankette takipçilerine, "Sizce Devlet Bahçeli geçirdiği kalp operasyonundan sonra sağlık gerekçesiyle genel başkanlığı bırakır mı?" sorusunu yöneltti.

MHP RESMİ HESABINDAN "İNSANLIĞINI YİTİRMİŞTİR" DENİLDİ

Bunun üzerine MHP'nin Twitterdaki resmi hesabından hakaret edildi. MHP'nin tweetinde, Portakal'a cevaben, "Fox TV'nin Soytarısı Fatih Portakal Liderimiz Devlet Bahçeli'nin sağlığı üzerinden anket-hesap yapacak kadar alçalmış, insanlığını yitirmiştir" ifadeleri kullanıldı.

PORTAKAL, 1 TL'LİK MANEVİ TAZMİNAT DAVASI AÇTI

Fatih Portakal MHP'den gelen bu tepkiye sosyal medya hesabından cevap verdi ve "Ekrandan ilk gün geçmiş olsun dileğinde bulunan kişiye keşke bu sözü kullanmasaydınız. Tepki hakaretsiz de olabilirdi. Kurumsal @MHP_Bilgi den özür bekliyorum. Aksi takdirde yargıya başvurup, 1 tl'lik manevi tazminat davası açacağım." dedi. Fatih Portakal dediğini de yaptı, avukatı aracılığıyla MHP'ye 1 liralık tazminat davası açtı.

DAVAYI KAZANDI

Medyafaresi'nde yeralan habere göre o dava dün karara bağlandı. Mahkeme, MHP'nin gazeteci Portakal'a 1 TL manevi tazminat ödemesine karar verdi. MHP'nin bu kararı temyize götürme hakkı bulunuyor.

ADALET YERİNİ BULDU

Portakal karardan memnuniyetini twitter hesabından "Adalet yerini buldu" diyerek paylaştı.