Televizyon
16 Nis 2020 21:30 Son Güncelleme: 17 Nis 2020 09:59

Fatih Portakal'dan RTÜK'ün FOX'a verdiği cezaya yanıt! "Oturdum her birini..."

Radyo Televizyon Üst Kurulu (RTÜK) Fatih Portakal'ın sunduğu Ana Haber Bültenine 3 kez yayın durdurma cezası verdi. Fatih Portakal cezalarla ilgili ilk kez konuştu.

FOX Ana Haber Bülteni sunucusu Fatih Portakal, Radyo Televizyon Üst Kurulu'nun (RTÜK) FOX TV'ye verdiği 3 kez yayın durdurma cezasına ilişkin, "Merak etmeyin haber vermeye kaldığımız yerden devam edeceğiz" dedi. 

Radyo Televizyon Üst Kurulu (RTÜK) Fatih Portakal'ın sunduğu Ana Haber bültenine 3 kez yayın durdurma cezası verdi.

Verilen cezayla ilgili ilk kez haber bülteninde konuşan Portakal, "Sadece düşüncemin paylaşıldığı şeylerdi. Oturdum her birini ikişer kere izledim. Benim hakaret etme huyum yoktur zaten" dedi. 

Portakal, şu ifadeleri kullandı: 

"RTÜK çok konuşuluyor, FOX habere benim söylemlerimden dolayı bir ceza verdi. Parasal ve 3 gün yayın durdurma cezası... Sadece düşüncemin paylaşıldığı şeylerdi. Oturdum her birini ikişer kere izledim. Benim hakaret etme huyum yoktur zaten. Öyle bir niyetim olamaz. Ama geldiğimiz noktada RTÜK'ün verdiği böyle bir cezayla karşı karşıyayız.

Kimlerden sesler yükseldi diyecek olursanız, TGC'den, Basın Konseyi'nden, Türkiye Gazeteciler Sendikası'ndan yükseldi... Ve muhalefetten yükseldi. Onlar burada, ama sessiz bir çığlık da ekran başında o da sizlersiniz...  Merak etmeyin haber vermeye kaldığımız yerden devam edeceğiz."