Gündem
18 Haz 2021 07:41 Son Güncelleme: 18 Haz 2021 07:49

Fatih Portakal’dan o mutabakata sert tepki! ‘Yazıklar olsun…’

Fatih Portakal, Türkiye ile ABD arasında varılan mutabakata sert tepki gösterdi.

Beyaz Saray, Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan ile ABD Başkanı Joe Biden'ın görüşmesinde iki ülkenin Kabil Havalimanı konusunda genel bir mutabakata vardığını ve Biden’ın bu sürece destek vereceğini belirtti. mSullivan, ABD'nin Afganistan'dan çıkma sürecinde Kabil Uluslararası Havalimanı konusunun da gündeme geldiğini belirterek, "Cumhurbaşkanı Erdoğan bu havalimanının güvenliğinin sağlanması konusunda belirli desteğe ihtiyaç duyacağını söyledi, Biden da kendilerine destek taahhüdü verdi" ifadesini kullandı.

İki liderin de ekiplerini nihai plan konusunda çalışılması için görevlendirdiğinin altını çizen Sullivan, "Türkiye'nin (Kabil) Hamid Karzai Uluslararası Havalimanının güvenliğinin sağlanmasında öncü rol oynaması konusunda mutabakata varıldı. Şimdi bunu nasıl uygulayacağımız konusunda çalışıyoruz" dedi.

“BAĞIMLI HALE GETİRİLDİK”

Gazeteci Fatih Portakal, ABD ile Türkiye'nin Kabil Havalimanı konusunda genel bir mutabakata varmasına sosyal medya hesabı üzerinden tepki gösterdi.

Portakal, "Yazıklar olsun. Yine batının jandarmalığını kabul etmek zorunda bırakıldık. ABD orayı bir baş belası olarak görmeseydi zaten çıkmazdı. Eskisinden daha bağlı ve bağımlı hale getirildik. Durmak yok, yola devam. Kötü olan karanlık yolda ışıksız gitmemiz" ifadelerini kullandı.

İşte Portakal’ın o paylaşımı…