Gündem
15 Şub 2022 16:48 Son Güncelleme: 15 Şub 2022 17:43

Fatih Portakal'dan iktidara Murat Ağırel ve Barış Pehlivan tepkisi! "Çok acı..."

Gazeteci Fatih Portakal, YouTube hesabından yayımladığı videoda cezaları onanan gazeteci Murat Ağırel ve Barış Pehlivan'ın tekrar cezaevine girecek olmasına tepki gösterdi.

YouTube hesabından yayımladığı videoda cezaları onanan gazeteci Murat Ağırel ve Barış Pehlivan'ın tekrar cezaevine girecek olmasına  tepki gösteren Portakal, "Bugün yine gazeteciler cezaevine giriyor, hak edip de hâlâ dışarda olanların aksine, mapusluğu bu gibi isimlerin yaşaması çok acı" ifadelerini kullandı.

Portakal videoyu, "Bugün yine gazeteciler cezaevine giriyor. Hak edip de hala dışarda olanların aksine, mapusluğu bu gibi isimlerin yaşaması çok acı. Bu devir de bitecek." notunu ekleyerek Twitter hesabından da paylaştı.

"SUSMAYIN, KORKMAYIN, ALIŞMAYIN"

Videosunu "İyi ki varsınız, sizin gibi isimler de Türkiye'de iyi ki var. Susmayın, korkmayın, alışmayın. Murat'ın dediği gibi" diyerek bitiren Fatih Portakal'ın açıklamalarından öne çıkan bölümleri şöyle:

"Bugün sabah saatlerinde Çağlayan Adliyesi'ndeydiler. Cezaevine girecekler. Türkiye'de gazetecilik yapmak çok zor. Özellikle Barış Terkoğlu, Barış Pehlivan, Hülya Kılınç, Murat Ağırel gibi gazetecilerin, araştırma üzerine dosya haberciliği yapmak çok zor. Çünkü Güçlü ve yapılan haberlerden rahatsız olan bir iktidar var. Bu yüzden onların haber yapmaları takdire şayan. Ben ne yapıyorum. Dosya haberciliği yapmıyorum. En iyi olduğum şey sözsel olarak eleştirmek. Bu arkadaşlar gerçekten çok başarılı. İleride Uğur Mumcu, Abdi İpekçi gibi anılacak gazetecilerden bahsediyorum. Barış Terkoğlu, Barış Pehlivan, Hülya Kılınç, İsmail Saymaz. Bunların yazdığı kitaplar hep belgelere dayalı. İtiraz edemiyorlar. Cesaretle çıkıp bu insanlar kitaplar yazıyor, köşelerinde yolsuzlukları belgeliyor. Kıstırdıkları zaman da tepelerine binilmeye çalışılıyor. Bugün Murat ve Barış'ın Çağlayan Adlıyesine gitmesi de o "Nerden yakalarız?" zihniyetinin sonucu. Murat'ın Vurgun kitabında şöyle bir not var: Kalemin namusu adına. İşte bunlar kalemin namusunu koruyan gazeteciler.

Bu isimler 2020 yılında bir haber yaptılar. Libya'da şehit düşüp cenazesi kaldırılan bir MİT mensubunun haberini yaptılar. Ancak ne adres var, ne isim var. Cenazenin haberini yaptılar. Bu ne demek? Evet Türkiye Libya'da demekti. Onlar şehit düşen birini deşifre etmek ile suçlandılar. Gözaltına alındılar. Belli bir süre gözaltında kadılar. Pehlivan ve Ağırel Biraz daha tutukluluk süresi yaşadı. Ve cezaları maalesef o haberi yaptılar diye onandı. Bugün iki isim de cezaevine gidecek ve mapus hayatı çekecekler. Gazetecilik yaptıkları için... Bu insanlar çok başarılı gazeteciler ve bu insanlar günümüz Türkiye'sinde isimlerini yazdıracak gazeteciler."