Televizyon
14 Mayıs 2019 12:12 Son Güncelleme: 14 Mayıs 2019 12:28

Fatih Portakal'dan Erdoğan'a tepki: Koyun muyuz biz?

Cumhurbaşkanı Erdoğan'ın Ekrem İmamoğlu'na destek veren sanatçıları eleştirmesine, Fox Ana Haber Sunucusu Fatih Portakal'dan canlı yayında tepki geldi.

Portakal, "Siz ülkenin sorunlarını çözmek için geldiniz. Siz sizi destekleyenlerin de, desteklemeyenlerin de sorunlarını çözeceksiniz. Çünkü siz Türkiye'nin hükümetisiniz. Yani sorunu çözdünüz diye insanlar size biat etmek zorundalar mı? Sizin düşündüğünüz istikamette mi düşünmek zorunda. Böyle bir şey olabilir mi? Biz koyun muyuz ya..." diye konuştu.

İBB seçimlerinin YSK kararıyla iptal edilerek yenilenmesi kararının verilmesinin ardından birçok ünlü sayıda sanatçı Ekrem İmamoğlu’nun “Her şey çok güzel olacak” sloganına destek vermişlerdi.

Geçtiğimiz günlerde Cumhurbaşkanı Erdoğan bu konuyla ilgili, “Sana Sinema dünyası ile ilgili olarak bize kadar, kimse bir yasal düzenleme yapmadığı halde, bu yasal düzenlemeyi yapıp, ondan sonra bir taraftan bize teşekküre geleceksin, arkadan da bunlarla beraber şakşakçılık yapacaksınız. Bunu ne ile ifade edeceğiz, ne ile izah edeceğiz? Sanatçı, sanatıyla konuşur, bu tür insanlara dalkavukluk yapmaz. Sanatıyla konuşan sanatçıları da biz baş göz ederiz, onlar için de elimizden gelen ne varsa onu yaparız. İşte görüyorsunuz, bunlar o kadar şirazeden çıktı ki şimdi statların tribünlerine pankartlar asıyorlar. FETÖ’nün uşağı durumunda olan kişilerin sloganlarını tribünlere pankart olarak asıyorlar. Bunlara asla geçit vermeyeceğiz. Bunlar yanlış yolda ama bunu biz düzelteceğiz” diye ifadelerde bulunmuştu.

 “KOYUN MUYUZ BİZ”

Fox TV Ana haber Fatih Portakal, Cumhurbaşkanı Erdoğan’ın bu sözlerine canlı yayında tepki gösterdi. Portakal şöyle konuştu;

“Siz ülkenin sorunlarını çözmek için geldiniz. Siz sizi destekleyenlerin de, desteklemeyenlerin de sorunlarını çözeceksiniz. Çünkü siz Türkiye’nin hükümetisiniz. Yani sorunu çözdünüz diye insanlar size biat etmek zorundalar mı? Sizin düşündüğünüz istikamette mi düşünmek zorunda. Böyle bir şey olabilir mi? Biz koyun muyuz ya…