Gündem
12 Tem 2019 17:19 Son Güncelleme: 12 Tem 2019 17:24

Fatih Portakal'dan Ekrem İmamoğlu'na sıradışı öneri!

İBB Başkanı Ekrem İmamoğlu'nun istifa etmeyen belediye çalışanları hakkında yaptığı açıklamanın ardından FOX TV sunucusu Fatih Portakal'dan bir öneri geldi.

İBB Başkanı Ekrem İmamoğlu belediyeden istifa ettiklerini söyleyen kişilerin hala belediye iştiraklerinde çalışmaya devam etmesiyle ilgili açıklama yaptı.

Ekrem İmamoğlu, İBB'de yaşanan yönetim süreciyle ilgili soruya, şöyle yanıt verdi:

''Şirketlerle ilgili şu anda anlaşılmaz bir direnç yaşanıyor. 'Biz istifa ettik' diye helallik isteyen genel sekreter ve yardımcıları, toplam 10 kişi, şu anda İBB'nin en önemli iştirakinin yönetim kurulu başkanı. Biz, oraya yönetim atayamıyoruz. Genel kurul çağrısı için noter çağrısı yapıyoruz. Maksimum süreler kullanılıyor. Ağustos'un sonuna dönük tarihler veriliyor.

Dolayısıyla ben o 10 şahsa ve diğerlerine diyorum ki; bakın milletin malının üstüne oturdunuz. 31 Mart'ta seçim oldu. 6 aydır bu tartışmalar yüzünden bence hakları olmayan maaşları alıyorlar. Çıkartırız da onun bedellerini. Hakları olmayan maaşları aldıkları gibi ne şekilde yönettiklerine dair bilgi sahibi değiliz. Kendilerini yüzlerinin kızaracağı, başlarını öne eğecekleri duruma düşürmesinler."

Ekrem İmamoğlu'nun açıklamasının ardından gazeteci Fatih Portakal, konuyla ilgili bir paylaşımda bulundu. 

Portakal, Twitter hesabından şöyle yazdı:

"İstanbul’un tüm bilbordlarına, köprü üstlerinde ki duyuru panolarına istifa etmeyen 10 @istanbulbld çalışanının fotoğraflarını asıp: “kul hakkı yiyenler” yazardım."