Gündem
22 Haz 2022 15:22 Son Güncelleme: 22 Haz 2022 15:54

Fatih Portakal'dan dikkat çeken paylaşımlar! "Millî gazeteci gibi saçma bir kavramı..."

Gazeteci Fatih Portakal, sosyal medya hesabından paylaşımlarda bulunarak, sosyal medya düzenlemesi yürürlüğe girmeden önce yapılacağını iddia ettiği zamları bir bir paylaştı.

Gazeteci - yazar Fatih Portakal, Meclis'e gelen sosyal medya düzenlemesine ilişkin olarak, "Millî gazeteci gibi saçma bir kavramı çıkaracakları yasa ile oluşturacaklar." değerlendirmesini yaptı. 

Portakal Twitter hesabından yaptığı paylaşımda, "Toptancıların bakkal ve marketlere söyledikleri: '1 Temmuz’dan itibaren gıda %28, tekel ürünleri %15, alkol %10 zamlanacak.' Böyle bir  bilgiyi büyük ihtimal yarından itibaren yazıp paylaşamayacağım. Düşüncem, “dezenformasyon yapıp, milleti kışkırtıyorsun,” deyip ceza verecekleri yönünde. Hem de bunu savcılar ve hâkimler aracılığı ile yapacaklar. Millî gazeteci gibi saçma bir kavramı çıkaracakları yasa ile oluşturacaklar. Sansür ve otosansür yolu ile duyulmasını istemediklerinin önüne geçecekler.Geleneksel ve digital tüm medyayı akılları sıra kontrol etmeyi planlıyorlar. Öyle olacağını düşünüyorlar. Ancak çaresizlik mutlaka çareyi de üretecektir." ifadesini kullandı. 

Portakal, "1960’larda rahmetli Menderesli DP de böyle düşünüp kurmamış mıydı Tahkikat Komisyonu’nu? Ne oldu? Yürümedi! Kanaatim, bugünden sonra tarihteki bu gerçek bilgiyi dahi yazmak, hatırlatmak suç olarak değerlendirilebilir." düşüncesini dile getirdi.