Fatih Portakal'dan dikkat çeken emekli zammı çıkışı! 'İmkansız bir şey ya...'

SSK ve Bağ-Kur emeklisine yapılan zam oranı belli oldu. Milyonlarca emeklinin gözü kulağı kabine toplantısından çıkacak karara çevrilmişti. Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan kabine toplantısı sonrasında alınan kararları duyurdu. SSK ve Bağ-Kur emeklisine yüzde 5 zam yapılacağı açıklandı. Canlı yayında emekliye ek zam oranını öğrenen gazeteci Fatih Portakal'ın verdiği tepkisi ise gündem oldu.

Fatih Portakal'dan dikkat çeken emekli zammı çıkışı! 'İmkansız bir şey ya...' - Sayfa 1

SSK ve Bağ-Kur emeklilerine 3 Ocak'ta açıklanan enflasyon rakamlarının ardından ek zam yapılıp yapılmayacağı tartışılıyordu. Yüzde 37,5'lik zammın memur ve memur emeklilerinin zam oranı olan yüzde 50'ye eşitlenmesi yönünde peş peşe açıklamalar gelmişti. SSK ve Bağ-Kur emeklilerine ek zam için gözler Cumhurbaşkanı Recep Tayip Erdoğan başkanlığında yapılan kabine toplantısına çevrilmişti.

16
Fatih Portakal'dan dikkat çeken emekli zammı çıkışı! 'İmkansız bir şey ya...' - Sayfa 2

EMEKLİYE EK ZAM ORANI BELLİ OLDU

Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan kabine toplantısı sonrasında alınan kararları duyurdu. Erdoğan, Ocak ayında SSK ve Bağ-Kur emeklisi maaşlarına yüzde 37,5'in üzerine yüzde 5 ek zam yapma kararı aldıklarını belirtti. En düşük emekli maaşı ise 7 bin 500 TL'den 10 bin TL'ye çıkarıldı.

26
Fatih Portakal'dan dikkat çeken emekli zammı çıkışı! 'İmkansız bir şey ya...' - Sayfa 3


"FARK TEMMUZ'DA KAPANACAK"
Erdoğan, emekli maaşlarındaki farkın ise Temmuz 2024'te yapılacak zamlarda kapanacağını aktardı.

36
Fatih Portakal'dan dikkat çeken emekli zammı çıkışı! 'İmkansız bir şey ya...' - Sayfa 4

"BU KADAR MI?"

Gazeteci Fatih Portakal'ın ek zammı duyduğunda verdiği tepki gündem oldu. Canlı yayında ek zam oranını öğrenen Fatih Portakal, "Ne, yüzde 5 mi? Şu anda... Bu kadar mı? Şok edici bir şey gerçekten. Gerçekten şok edici bir karar" dedi. Portakal şunları ifade etti:

46