Televizyon
16 Eyl 2015 09:00 Son Güncelleme: 23 Kas 2018 17:53

Fatih Portakal'dan Demirtaş'a Türk bayrağı çıkışı! "En büyük ırkçı sizsiniz..."

'Bayrağını al da gel' çağrısına tepki gösteren Selahattin Demirtaş'a, anchorman Fatih Portakal'dan sert bir tepki geldi.

Ankara'da sendikaların öncülüğüyle yapılacak olan, 'Teröre hayır, kardeşliğe evet' mitingi öncesi yapılan 'Bayrağını al da gel' kampanyasını ırkçılığı ve faşizmi tetikleyeceğini ileri süren HDP Eş Genel Başkan Selahattin Demirtaş'a, FOX Ana Haber Anchorman'ı Fatih Portakal'dan itiraz geldi.

SANKİ KÜRTLER BAYRAĞA SALDIRMIŞ

TOBB ve TÜSİAD'ın öncülüğünde 'Bayrağını al da gel' çağrısının ırkçılığı tetikleyeceğini söyleyen ve "Sanki Kürtler Bayrağa saldırmış. Irkçılığı körüklemeyin" diyen HDP Eş Genel Başkan Selahattin Demirtaş Hakkari Yüksekova'da şöyle konuşmuştu:

"TOBB, ’bayrağını al gel teröre karşı yürüyelim’ diyor. Sanki Kürtler bayrağa saldırmış. Bu çarpıtmadır. Tehlikelidir. Omuz omuza, el ele barış için yürüyelim. Ama halkı tahrik etmekten kaçının.
İnşaat işçileri Bolu Mudurnu’da 7.5 saat mahsur kaldı, yakılmak istendi. Ankara’da yürüyecek olan sendikalara sesleniyorum. Biriniz gidip Bolu’daki işçilerin yanında olsaydınız. Sendika değil misiniz? Utanmıyor musunuz? Barış, ateşkes, müzakere diyelim.

Hisarcıklıoğlu sarayı savunacağına, gel buraya halkını savun. Sarayın talimatlarıyla sokağa çıkacağına gel buraya. Saray sıkıştı, bunlara ’protesto edin’ dedi. Gücün yetiyorsa git sarayın önünde protestonu yap, barış iste. Irkçılık, milliyetçilik yapmayın."

IRKÇILIKLA ALAKASI YOK

Fatih Portakal, " Siz eğer onu ırkçılık olarak niteliyorsanız en büyük ırkçı sizsiniz o zaman. başkası da değil. " diye yanıt verdi.

Portakal ana haber bülteninde Demirtaş'ın sözlerine tepki göstererek şunları söyledi:
"Selahattin Bey sizler o mitinglerinizi yaparken o kalabalığın içerisinde geçen seçimde Türk sayrağını sallayan insanlar vardı.

Siz siyasetçiler yeri geldiğinde bu bayrağın kanında her insanımızın kanı olduğunu söylüyorsunuz. Irkçılıkla alakası yok.

O bayrak bizim canımız. O bayrak bizim her şeyimiz. O bayrak Anadolu'da dalgalanan bizim devlet olduğumuzu bu devletin o bayrağın altında yaşadığımızı gösteren yegane kutsallardan bir tanesi.
Siz eğer onu ırkçılık olarak niteliyorsanız en büyük ırkçı sizsiniz o zaman. başkası da değil. O bayrağa kimse naz etmesin. O bayrakta ecdadın kanı var geçmişin kanı var bugünün kanı var."