Kitap
08 Mayıs 2012 16:00 Son Güncelleme: 23 Kas 2018 13:37

FATİH PORTAKAL SESSİZLERİN SESİ OLDU!

Ekranlarda sesi gür çıkan, Türkiye'nin tüm sorunlarını korkmadan dillendiren deneyimli haberci Fatih Portakal ilk kitabı ‘ses'SİZ'le ses getirecek.

2 yıldan bu yana sabah haberlerinde adeta bir fenomen haline gelen Portakal kendine has anlatım üslubuyla yazdığı ilk kitabını şöyle anlatıyor;

 “ Küçük ama dev bir ekiple hazırladığımız Çalar Saat programında, kah Türkiye’deki aksaklıkları kah yapılan iyi işleri dilimiz döndüğünce anlatmaya çalışıyoruz. Ekranı ve hayatı paylaşıyoruz. Bir haberci olarak ekranda saatlerce konuşsak da zaman zaman unutulup gidiyor değindiklerimiz. Bu nedenle 8 ayrı hayatın anlatıldığı bir kitap yazdım. Kitabın içinde siz varsınız, ben varım, üst komşunuz var yada okul arkadaşınız var. Yani acı tatlı anlattığım bu hikayeler bir yerinden mutlaka size dokunacak. Umarım deneyimli bir haberci ama deneyimsiz bir yazar olarak yazdığım bu ilk kitbı okur ve beni ekranda olduğu gibi, olumlu olumsuz eleştirirsiniz.”

Postiga yayınlarından çıkan ‘ses’SİZ’de; atanamayan öğretmenlerden toprak altında kalan madencilere, çocuk yaşta evlendirilen kızların dramından bir tribün liderinin sıradışı hayatına kadar Türkiye’de daha önce hiç işlenmemiş 8 ayrı hikaye var.

Fatih Portakal’ın ustası ünlü haberci Mehmet Ali Birand da kitap ve Portakal hakkında şöyle dedi;

“ Fatih Portakal kadar gazeteci olupta, ister ekran, ister yazılı olsun, sanki karşınızdaymış ve sadece size hitap ediyormuş gibi anlatan bir başka hikayeci ile karşılaşmadım.”

Ayrıca Fatih Portakal kitabı ‘ses’SİZ çıktıktan sonra Türkiye’nin 40’dan fazla ilini kapsayan imza günleri ve konferanslar düzenleyecek. Ve bir sonraki kitabına yeni öyküler peşinde koşacak.

Fatih Portakal, 13 Mayıs 2012 Pazar günü Kocaeli Kitap Fuarı’nda öğlen 3 ile 5 arası ilk imza gününe katılacak.