Politika
14 Eyl 2023 07:11 Son Güncelleme: 14 Eyl 2023 11:12

Fatih Portakal, İYİ Parti ve Meral Akşener’e sert çıktı! ‘2 gün sonra…’

Muhalefetteki 'İttifak' tartışmaları devam ederken İYİ Parti Sözcüsü Kürşad Zorlu, partisinin yerel seçim kararını açıkladı. CHP'ye kapıyı kapattıklarını iddia eden Kürşad Zorlu, "Yerel seçimlerde İYİ Parti 81 ilde kendi adaylarıyla girecek" dedi. Öte yandan gazeteci Fatih Portakal İYİ Parti'nin blöf yaptığını belirterek sert sözler kullandı.

İYİ Parti Sözcüsü Kürşad Zorlu, partisinin yerel seçim kararını açıkladı ve "Yerel seçimlerde İYİ Parti 81 ilde kendi adaylarıyla girecek" dedi.

Söz konusu kararı Genel İdare Kurulu'nun oy çokluğu ile aldığını belirten Zorlu Ekrem İmamoğlu ve Mansur Yavaş mesajı da verdi.

"81 İLDE KENDİ ADAYIMIZLA SEÇİME GİRECEĞİZ"

'İstanbul ve Ankara için de aynı karar geçerli mi' şeklindeki soruya Kürşad Zorlu, "Bu metin çok açık. Bahsettiğiniz tüm kişi ve tartışmalardan azade biçimde metni olduğu gibi okuduğumuzda her şey çok net" diyerek aynı kararın Mansur Yavaş ve Ekrem İmamoğlu için de geçerli olduğunu ifade etti.

"BİZ HER YERDE AYRI GİRECEĞİZ"

İYİ Parti Genel Başkanı Meral Akşener de geçtiğimiz günlerde yaptığı açıklamada, 3 büyükşehirde kendi adaylarını çıkartacaklarını açıklamıştı. Meral Akşener, "Biz her yerde ayrı gireceğiz. Ankara dahil. İmamoğlu ve Yavaş'ın kaybetmesini göze alıyoruz. Belki bizimki seçilecek. Biz bu partiyi CHP'nin adaylarını seçtirmek için kurmadık" açıklamasını yapmıştı.  

PORTAKAL'DAN AKŞENER'E ZEHİR ZEMBEREK SÖZLER!

Bu gelişmeler üzerine gazeteci Fatih Portakal'dan Meral Akşener ve İYİ Parti ile ilgili zehir zemberek sözler geldi. Portakal, Meral Akşener'in blöf yaptığını söyledi ve "2 gün sonra CHP'ye yanaşacağını" iddia etti.

"SİZ RAHAT OLUN! 2 GÜN SONRA YANAŞACAK"

"Siz rahat olun! Meral Akşener 2 gün sonra yanaşmaya başlayacak. Şimdi pazarlık gücüm var diyor. Blöf yapıyor" diyen Fatih Portakal, "İttifaksız kazanmaları mümkün değil, matematik ortada" diye ekledi.

İşte o açıklamalar…