Gündem
09 Oca 2019 10:04 Son Güncelleme: 09 Oca 2019 10:09

Fatih Portakal hakkında açılan davaları paylaştı: 'Sonuç fena değil'

Gazeteci Fatih Portakal, davalı ve davacı olarak hakkında açılmış 109 dosya olduğunu söyledi. Portakal, "97'sinde dava eden benim. 12'sinde şikayet edilenim, Fena sonuç değil" dedi.

Fox Ana Haber sunucusu Fatih Portakal, Twitter hesabından davalı ve davacı olarak hakkında açılmış 109 dosya olduğunu duyurdu.

İşte Portakal'ın paylaşımı:

"Aklıma geldi, davalı/davacı olarak kaç dosyam var öğrenmek istedim? Kanalın hukuk servisi bildirdi: Toplam 109 adet dosya, 97'sinde dava eden benim.

12'sinde şikayet edilenim. Bunun; 5'i devam ediyor, 7'sinin de 5'i savcılardan takipsizlik aldı.Kalan 2 beraat. Fena sonuç değil"



MAHKEME HABERLER.COM'A AÇTIĞI DAVAYI REDDETMİŞTİ

Gazeteci Fatih Portakal, operasyonda öldürülen PKK'lı teröristler için "Allah rahmet eylesin" demişti. Bu gafını yayınlayan sitemize karşı açtığı 5 bin liralık tazminat davası mahkeme tarafından reddedilmişti.

HALKI SOKAĞA DAVET ETMİŞTİ

Fatih Portakal FOX Ana Haber'de, Fransa'da meydana gelen protestoları ele alarak Türkiye için de benzer çağrıda bulunmuştu.

Portakal, "Hadi bakalım barışçıl bir eylemle zamları, doğalgaz zamlarını protesto edelim. Hadi bakalım, yapalım. Yapabilecek miyiz? Kaç kişi çıkacak korkudan endişeden sokağa? Kaç kişi çıkar sokağa Allah aşkına söyler misiniz? Bireysel ve toplumsal muhalefeti baskı altına almaya ve yıldırmaya çalışıyorlar." ifadelerini kullanmıştı.

ERDOĞAN, FATİH PORTAKAL'A TEPKİ GÖSTERMİŞTİ

Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan, Konya'da yaptığı konuşmada, terörle mücadeleye değinmiş ve sokak çağrılarına tepki göstermişti. Erdoğan, şu ifadeleri kullanmıştı:

"Bay Kemal sokağa çağırıyor. Birileri çıkmış Portakal mıdır, mandalina mıdır nedir, sokağa çağırıyor. Haddini bil haddini. Bilmezsen haddini, bu millet patlatır enseni. Buldun ekranı, bu ekrandan milleti sokağa çağırmak.. Bu ülkede benim milletimin onuruyla oynanmaz, hesabı ağır olur."