Gündem
25 Şub 2020 09:12 Son Güncelleme: 25 Şub 2020 09:49

Fatih Portakal duyurdu! Bu haberler emekliyi çok üzecek!

SGK'nın aldığı yeni tasarruf tedbirleri kapsamında, emekli maaşlarında yüzde 5 kesintiye gidileceği ve emeklilerin bayram ikramiyesinin kaldırılacağı belirtildi.

FOX TV ekranlarında yayınlanan Fatih Portakal'ın sunumuyla ekranlara gelen FOX Ana Haber 24 Şubat haberinde, çalışanlardan da emeklilerden de hazineye zorunlu aktarım olacağı, maaşlı olan herkesin maaşlarında kesinti olacağı ve hazineye katkı sağlanacağı açıklandı.

Söz konusu habere göre, yüzde 5 sağlık kesintisi, bayram ikramiyesi iptali, kız çocuklarına babadan maaş ve maaşlardan hazineye katkı ödemeleri gelecek.

Maaşlarda kesinti olacak mı?
Öte yandan, Berat Albayrak'ın talimatıyla başlatılan çalışmada, çalışan ve memurlardan Hazine'ye maaş kesintisinin de gündemde olduğu belirtiliyor.

Fatih Portakal: Siz tasarruf edin
FOX Ana Haber sunucusu Fatih Portakal da tepkisini, "Devlet hep halktan tasarruf bekliyor, devlet tasarruf etsin deyince devlet hayatta tasarruf etmiyor. Eğer yasalaşacak olursa ki vermiyoruz, iflahımız kesilir. Umarım sadece bir niyet çalışmasıdır. Tedbir almak istiyorsanız siz tasarruf edin" sözleriyle dile getirdi.

SGK açıklama yapmadı
SGK tarafından sunulan ve onaylanması istenen talep emekli maaşlarının da en az 80 lira ile 100 lira arasında azalmasına neden olacak.

Özellikle ilaç katılım ve 60 yaş altındaki emekliler daha fazla tedavi katkı payı ödeyecek. SGK bu haberle ilgili herhangi bir açıklama yapmadı.