Fatih Portakal asgari ücreti açıkladı: 'Tekten gidecekler'

Gazeteci Fatih Portakal, 2024 yılı asgari ücretiyle ilgili edindiği bilgileri paylaştı. Portakal, 2024 yılında asgari ücrete tek zam yapılmasını beklediğini söyledi.

Fatih Portakal asgari ücreti açıkladı: 'Tekten gidecekler' - Sayfa 1

Gazeteci Fatih Portakal, kişisel Youtube kanalında yaptığı yayında önümüzdeki ay belirlenecek olan 2024 yılı asgari ücretiyle ilgili kendisine yetkililerden gelen bilgileri açıkladı.

17
Fatih Portakal asgari ücreti açıkladı: 'Tekten gidecekler' - Sayfa 2

Birçok işletmenin göstermelik olarak asgari ücretin çok az üzerinde ödemeler yaptığını hatırlatan Portakal, fiilen asgari ücret ve yakınında maaş alanların toplumun yüzde 70'ini oluşturduğunu belirtti.

27
Fatih Portakal asgari ücreti açıkladı: 'Tekten gidecekler' - Sayfa 3

"Aralık son haftasın asgari ücretin kaç lira olacağını öğreneceğiz. 2024 yılında da 2 kez mi belirlenecek onu bilmiyorum. Ama anladığımız kadarıyla tekten gidecekler" diyen Portakal kendisine gelen bilgileri şöyle paylaştı:

37
Fatih Portakal asgari ücreti açıkladı: 'Tekten gidecekler' - Sayfa 4

"Dün hadi dedim geldi yine kasım ayı, çünkü aralık ayında toplanacak taraflar. Ne kadar olacak diye bakındım. Konuştuğum 1-2 kişi aktardığına göre asgari ücret beklentisi 16 bin 500 ile 16 bin 900 lira arasında olacağı yönünde" dedi.

47