Gündem
16 Nis 2024 11:03 Son Güncelleme: 16 Nis 2024 11:04

Fatih Portakal, Akşener’in profiline girince gözlerine inanamadı: 2-3 gündür tuhaf bir gelişme var…

İYİ Parti'de genel başkanlığı devretmesi beklenen Meral Akşener'in sosyal medya hesabında son günlerde attığı adımlar gündem oldu. Son yayınında Meral Akşener'in profiline tıklayan Fatih Portakal ise gözlerine inanamadı. Telefonunu canlı yayında kameraya göstererek izleyici ile paylaştı.

Haftaya cumartesi İYİ Parti için tarihi bir gün olacak. Yerel seçimlerde hezimet yaşayan İYİ Parti'de Meral Akşener dönemi sona eriyor. Akşener'in koltuğuna talip olan isimlerden Müsavat Dervişoğlu'nun, Akşener'in desteğini aldığı öne sürülüyor. Akşener ise son günlerde sosyal medya hamleleriyle ses getirdi.

AKALIN VE DESTEKÇİSİNE SOSYAL MEDYA HAMLESİ

Genel başkanlık için adaylığını ortaya koyan isimlerden biri Tolga Akalın oldu. Akalın'a Çanakkale milletvekili Rıdvan Uz'dan da destek geldi. Meral Akşener iki ismi de takipten çıktı.

DERVİŞOĞLU VE AYDIN'I TAKİBE DEVAM

Yine partinin önde gelenlerinden Müsavat Dervişoğlu ve Koray Aydın da İYİ Parti genel başkanlığına talip oldu. Akşener'in Müsavat Dervişoğlu'nu desteklediği iddialarına yanıt veren Dervişoğlu "Sayın Genel Başkan'ımızın şayet gönlü benden yanaysa açık ve net olarak ifade ediyorum, bundan gurur ve onur duyarım" demişti.

GAZETECİLER DE NASİBİNİ ALDI

Ancak Akşener'in sosyal medyadaki takip ve engelleme hamlesi İYİ Partililerle sınırlı kalmadı. Meral Akşener'in gazeteci İsmail Saymaz'ı takipten çıktığını duyan Fatih Portakal, "Mesela İsmail Saymaz'ı çıkarmış sabah. Dedim beni yapmamıştır herhalde. Beni de engellemiş" deyip telefonunu kameraya gösterdi.

"SİYASETÇİ KÜSEMEZ Kİ"

Portakal, Akşener'in sosyal medya hamlesiyle ilgili şöyle konuştu:

"Siyasette küsen var ama Meral hanım neden küstü bilmiyorum. Partisinden birçok insanı çıkardı, attı, engelledi. Aslında gereksiz bir kaprisin içerisinde. Siyasetçi küsemez ki. Takipten çıkarmak çok saçma geliyor bana, çocukça bir hareketmiş gibi geliyor.

"MAALESEF DEMOKRATLIĞI BU KADAR"

Engellese ne olur engellemese ne olur, fark etmez de çok komik bir olay. Engelleyince mutlu mu oluyorsunuz? Biz sizi kötülük olsun diye eleştirmiyoruz ki. Hakaret de etmiyoruz. Ama maalesef Meral hanım gibilerinin demokratlığı bu kadar."

İşte o açıklamalar…