Gündem
24 Kas 2021 14:28 Son Güncelleme: 24 Kas 2021 14:32

Fatih Portakal AK Parti ve MHP’lilere seslendi! ‘Eninde sonunda…’

Fatih Portakal, ekonomik gelişmelerle ilgili yaptığı paylaşımla AK Parti ve MHP’lilere seslendi.

Türkiye’de temel gıda fiyatlarına, enerji fiyatlarına, akaryakıt fiyatlarına ve kömür fiyatlarına gelen zammın yanı sıra vatandaşın alım gücü her geçen gün düşüyor. Dolar ve Euro’daki tarihi zirvelerin yaşanmasının ardından iktidara yönelik tepkiler artmaya başladı.

Fatih Portakal da “Bu ülke nereye gidiyor, bu nasıl bir yönetim zihniyeti” diyerek sorgulama yapan “Aklıselim sahibi 1 AKP’li ve MHP’li yok mu?” ifadelerini kullandı.

Portakal, benzin ve otogaza gelen zam haberinin üzerine tepkisini şu ifadelerle gösterdi: “Tarihi zam yolda. Aklıselim sahibi 1 AKP’li ve MHP’li yok mu ki, “bu ülke nereye gidiyor, bu nasıl bir yönetim zihniyeti” diye soran. Ya sormuyorlar bu zincirin halkası olmaktan memnunlar ya korktukları için soramıyorlar. Âmâ o sandık eninde sonunda kurulacak.”

Portakal, doların 13 lirayı gördüğü dün gece için de “Nasıl bir gece geçirip, nasıl sabaha uyanacağımız bilinmiyor? İyi uykular TR!” sözleriyle belirsiz bir ekonominin olduğunu dile getirdi.

Ülkenin bazı yerlerinde marketlerin ürünlere satış kısıtlaması getirmesiyle kuyruklar oluştuğunu söyleyen Portakal, “Ülkenin bugünü: belirsizlikten zirai ilaç gübre satışları durmuş, bazı yerlerde ekmek ve benzin kuyrukları, marketten bazı ürünleri istediğin miktarda alamama, dövizciler şaşkın, altında işlemler kapatıldı. Nasıl bir gece geçirip, nasıl sabaha uyanacağımız bilinmiyor? İyi uykular TR!” ifadelerini kullandı.