Spor
24 Mayıs 2023 15:30 Son Güncelleme: 24 Mayıs 2023 15:33

Fatih Karagümrük Andrea Pirlo ile yollarını ayırdı

Fatih Karagümrük Teknik Direktör Andrea Pirlo ve teknik ekibi ile yollarını ayırdığını duyurdu. İtalya dışında ilk teknik direktörlük deneyimini Türkiye'de yaşayan Pirlo, 33 Süper Lig maçında 11 galibiyet alırken, 11 yenilgi ve 11 beraberlik yaşadı.

Spor Toto Süper Lig ekiplerinden VavaCars Fatih Karagümrük, teknik direktör Andrea Pirlo ile yollarını ayırdıklarını açıkladı.

İtalyan çalıştırıcının ayrılığı sonrası takımı sezon sonuna kadar Alparslan Erdem çalıştıracak.

Fatih Karagümrük'ün başında 31'i Süper Lig, 3'ü Türkiye Kupası olmak üzere 34 maça çıkan Pirlo, 11 galibiyet, 11 beraberlik ve 12 mağlubiyet elde etti. 44 yaşındaki çalıştırıcı, İstanbul ekibiyle Süper Lig'de 1.23 puan ortalaması tutturdu.

Kulüpten yapılan açıklama

"Sayın Andrea Pirlo ve teknik ekibi ile önümüzdeki sene devam edemeyeceğimiz gerekçesiyle kendisine ve ekibine geleceklerini planlamaları için sezon sonuna kadar izin verdik.

Kulübümüz bu süreci en etkili şekilde kullanarak, öncelikle kalan üç maçını da kazanmak için çalışacak ve aynı zamanda yeni sezon icin en doğru planlamayı yapacaktır.

Andrea ile geçirdigimiz bir sezondan dolayı çok mutlu olduğumuzu belirtir ve kulubümüze kattıklarından dolayı teşekkür eder, gelecekte ona ve ekibine başarılar dileriz."