Gündem
05 Haz 2010 17:42 Son Güncelleme: 23 Kas 2018 11:21

FATİH KARACA İPEK MEDYA GRUBUNUN HEDEFLERİNİ AÇIKLADI!

İpek Medya Grup Başkanı Fatih Karaca, İpek Medya Grubunun hedeflerini açıkladı.

İpek Medya Grup Başkanı Fatih Karaca, grup hedefleri ve medyanın içinde bulunduğu durumla ilgili güncel açıklamalar yaptı.

 Marketing Türkiye dergisine konuşan Karaca, sektördeki gelişmeleri çok iyi takip ettiklerini ifade ederken, sektörde hiç umulmadık  büyüme hamlelerinin olabileceğini açıkladı. Medya grubunun büyüme noktasında bazı görüşmeler yaptıklarını  anlatan  Karaca, ancak bu müzakerelerin henüz sonuçlanmadığını dile getirdi. 

Karaca, "Türkiye'de reklam pastasının giderek büyüyeceğine inanıyoruz. Medya büyüyor, ekonomide ciddi düzelme var, bence 2011 yılı daha iyi olacak" dedi.

TİCARETTE SİYASİ FİKRİ OLMAZ

İpek Medya Grubu'nun sektördeki konumuyla ilgili soruları da yanıtlayan Karaca, bütün holdinglerin ana gayesinin gelir gider dengesini kurarak kâr etmek olduğunu vurguladı.

Karaca şöyle devam etti: "Ticaretin içine ideolojiyi ya da siyasi görüşleri katmanın doğru olmadığını düşünüyorum. Herkesin bir görüşü olabilir. Ancak ticari kuruluşların siyasi görüşleri olmaz. Bir medya kuruluşu taraf olmamak zorunda zaten. Medya gruplarının zaten tek sesli olan bir yapının içinde olması beklenemez. Ancak kamuoyunda kategorik bazı değerlendirmeler sadece bize değil, birçok kuruma yapılıyor!'

İYİ PLANLAMA ÖNEMLİ

Faaliyetlerinin sonuçları hakkında da bilgi veren Karaca, iki yıl önce satın aldıkları Kanaltürk TV'nin izleyici payının önemli oranda arttığını belirtti. Karaca, "Süreci iyi planlar ve yönetirseniz kanalların izleyici paylarını artırmaları zaten olması gereken bir hedef. Kanaltürk Türkiye'nin ilk 10 kanalı içinde yer alıyor. İlk hedeflediğimiz noktaya yaklaştık.

Çok makul bütçelerle bu sonuca ulaşabildik" dedi. Karaca, aynca Bugün Gazetesi'nin de istikrarlı bir yer yakaladığını belirtti.

Yayıncılığın geleceği daha sağlıklı olacak

RTÜK Başkanlığı yaptığı dönemden bugüne Türk medyasının genel bir değerlendirmesini de yapan ipek Medya Grup Başkanı Karaca şunlan söyledi; "Daha dengeli bir yayıncılık görüyorum. Benim dönemimde bazı şeyler çılgınlıktı. Kadın programları ve BBG gibi birtakım programlar vardı. He'i a Lady' diye bir program yapmaya kalktılar; Erkekleri kadın kılığına sokacaklardı, Aykırı birtakım programlar vardı. Bence Yayıncılığın ayağı yere daha çok basmaya başladı, özellikle dizi ve drama ağırlıklı yayınlara geçtik. Bunun sağlıklı olduğunu düşünüyorum, Dizi işi de çok maliyetli tabi. Yayıncılığın geleceğinin çok daha sağlıklı olduğunu düşünüyorum"

 Bugün