Politika
24 Ara 2021 15:11 Son Güncelleme: 24 Ara 2021 15:34

Fatih Erbakan'dan flaş 'ittifak' açıklaması!

Yeniden Refah Partisi Genel Başkanı Dr.Fatih Erbakan, Adem Metan’ın Youtube Kanalında hazırlayıp sunduğu ‘’Peki Sonra’’ programına konuk oldu.

Yeniden Refah Partisi Genel Başkanı Dr.Fatih Erbakan  Adem Metan’ın Youtube Kanalında hazırlayıp sunduğu ‘’Peki Sonra’’ programına konuk oldu.

Programda öne çıkan konu başlıkları ise şöyle;

Rahmetli Erbakan Hocamızın İzinden Gidiyoruz

Biz bu işi bir ibadet olarak yapıyoruz derdi, İslam dininde de en büyük ibadet insanlara faydalı olmak, maddi manevi destek olmak .. Günümüz şartlarında bunu sağlayabilmenin yolu da siyasetten geçiyor. Çünkü yetki sahibi olursanız ancak çifte standardı ortadan kaldırabilirsiniz, insanların derdine derman olursunuz, sömürüden kurtarırsınız. Rahmetli Erbakan Hocamızın çizgisinden giderek bunu yapmaya çalışıyoruz. Böylece siyasi bir figür olarak çalışma ortaya koyuyoruz.

Cumhurbaşkanı Erdoğan Ayasofya Cami İçin ‘’Erbakan Hocanın Hayalini Gerçekleştirdik ‘’ Dedi

Sayın Erdoğan ve ailesi evime geldiler, çocuklarıyla tanıştık ablamın evine geldiler. Bizim genelde üslubumuz uygun olacak diye yola çıktık. Şahıslar üzerinden değil siyaset üzerinden bir siyaset yapılacak ve sadece eleştiren değil çözüm üreten bir siyaset yapacağız. Hatta akılda kalıcı olsun diye de ‘’siyasete zarafet, nezaket getireceğiz.’’ demiştik. Ona riayet etmeye çalışıyoruz, toplumda bunu istiyor aslında, kutuplaşmış bir ortamda, siyasetin inanç gibi görüldüğü bir ortamda bu siyaset milletin derdine derman olmaz. Siz kendi nefsinizi tatmin edip de ağzınıza geleni söyleyince ne oluyor? Kalbinizi soğutuyorsunuz içinizi soğutuyorsunuz ama milletin derdi ortada asıl milletin derdine derman olunması lazım. Biz bu prensiplerle yola çıktık inşallah öyle de devam eder. Cumhurbaşkanı ile en son Ayasofya açıldığında ben tebrik etmek için aramıştım o zaman görüşmüştük. Kendisi de "Bu Erbakan Hocanın da hayaliydi onu gerçekleştirmiş olduk" dedi. Tabi çok memnun oldum, ilk kılınacak namaza davet edildim ilk namazı birlikte kıldık. Bir de Kıbrıs’ta bu son Temmuz’da Kıbrıs Harekatının yıldönümü kutlamalarında yine davet ettiler sağ olsunlar birlikte kutlamalara katıldık. Kıbrıs’ın Erbakan Hoca ile de yakınlığından dolayı katılım sağladık. Orada rahmetli Bülent Ecevit Londra’da görüşmedeyken Erbakan Hoca Başbakan Vekili sıfatıyla Rahmetli Genelkurmay Başkanı Semih Sancar'a hareket emrini vermişti ve böylece muazzam bir zafer kazanıldı.

2023 Seçimlerinde İktidar Değişme İhtimali Yüksek

2023 seçimleri çok hareketli çok renkli bir seçim olacakmış gibi gözüküyor. Bir iktidar değişikliği ihtimali yüksek şimdiye kadar olan seçimlerde işin galibi zaten belli oluyordu genelde iktidar AK Parti acık ara hepsinde anketlerde de gözüktüğü gibi önde tamamlanacağı belli bir şekilde seçim yapılıyordu. Seçim bir yerde resmi prosedür tamamlansın gibi yapılıyordu. Bu sefer durum biraz farklı. Çok çeşitli anket firmalarına göre bir iktidar değişikliği olma ihtimali, bir Cumhurbaşkanı gelme ihtimali yüksek görünüyor o nedenle çok hareketli ve sonucu tam belli olmayan bir seçim çok da heyecanlı olacak diye düşünüyorum.

Bir İttifakta Yer Almayacağız

İktidarın yanlışları var muhalefete de baktığınızda onların da eleştirdiğimiz yönleri var. Bir tercih yapmak zorunda kalmazsınız. Kendim direkt giriyorum diyebilirsiniz sonuçlarına katlanırsınız. Neticede hukuki bir zorunluluk yok bir ittifakta olacaksınız diye. Gönlümüzde yatan da kendimiz olarak yer almak zaten. Seçmen de bunu istiyor ittifaklarda olmamızı istemiyorlar. Bu yapıda seçmen aslında iki ittifaktan da memnun değil gibi. Türkiye’de dünyanın başka hiçbir yerinde olamayacak tarzda % 20-22’lik bir kararsız seçmen kitlesi var. Sadece sağ partililer olarak bir araya gelebileceğimiz üçüncü ittifak olabilir. Bunlar seçime 3-4 ay kala belli olacak.

Babam Kuru Fasulye – Mantı Partisini Özellikle Karşıt Görüşlülerle Yapar Onları Dinlerdi

Rahmetli Erbakan Hoca da Allah rahmet eylesin 80‘lerin sonunda 90’larda kuru fasulye pilav partisi yapardı ofiste. Buraya Emin Çölaşan, Sedat Ergin, Yavuz Donat, Muharrem Sarıkaya , Güneri Civaoğlu gelirdi. Aslında bu isimler onun görüşüne ve ideolojisine tamamen zıt isimlerdi ama o alanlarında tecrübeli isimlerdir. Kendisinin bir özgüveni de var tabi, onları çağırır sorularını yanıtlar eleştirilerini dinlerdi. Her sese yer vermek gerekir böyle düşünüyoruz.

Bu Sohbete Devam Edersek Sizin Yayını da Kaldırabilirler

Bizim yola çıkış nedenimiz ‘’aşı olmak istemeyene zorla yaptırmayın, 2 günde bir PCR testi yaptırmayın’’ Bu yüzden işinden, eğitiminden oldu insanlar ya da kendilerini aşı olmuş gibi gösterebilmek için bir takım yollara tevessül ettiler, insanlar kanunsuz işler yapmaya teşvik edilmiş oldu. Yani olmak isteyen olsun olmak istemeyen de ben riskli buluyorum deyip olmasın, toplumdaki kurallara herkes uysun, maske takılacaksa takılsın, sosyal mesafeye dikkat edilsin ama 2 günde bir PCR hem maddi hem manevi bir yük. Zaten ben aşı olmak istemiyorum diyene hasta hakkına-insan hakkına aykırı bedene isteği dışında müdahale yapılması aslında bunu anlattık bir de şüphelerimizi ifade ettik hoş bir şekilde ama bu sohbete devam edersek sizin yayını da kaldırabilirler Youtube’dan!

Faz aşamalarının tamamlanması gerekir diye en başından beri söylüyoruz bu aslında bütün aşılar için geçerli sadece Korona için değil ve bütün ilaçlar için böyle çünkü öyle ilginç örnekler var ki mesela sigarayı bıraktırsın diye bir ilaç çıkarmışlar onun içinde bir takım kansere yol açan maddeler ortaya çıkıyor, mesane ilacı çıkarıyorlar 10 sene sonra diyorlar ki alzheimer yapıyor bunlar faz aşamasını tamamlamış piyasa sürülmüş ama hala etkileri ortaya çıkıyor e Korona için de böyle şüpheler var. Bir de tabi sürecin arkasında Bill Gates, Melinda Gates Vakfı, Rockelfeller, WHO (Dünya Sağlık Örgütü), Davos Ekonomi Forumu e bunların da tabi rahmetli Erbakan Hocadan yıllarca dinlediğimiz için  bunların işin içinde olduğu organizasyonlardan, operasyonlardan her zaman uzak durup şüphe duyuyoruz bunun da etkisi var tabi.

 Medyada Tıpkı Siyasi Ortam Gibi Bir Kutuplaşma Altında

Bizim dezavantajımız ne Millet İttifakındayız ne de Cumhur İttifakındayız. Medyada aynı bir siyasi ortam gibi kutuplaşma altında bir Millet İttifakı medyası var bir de Cumhur İttifakı medyası var. Onlarda diyorlar ki kusura bakmayın ittifakınızı belirleyin tekrar görüşelim diyorlar onun da çok dezavantajını yaşadık. Tabi bir de iki ittifaka da uzak kalıyorsunuz Cumhur İttifakının yanlışını görüp eleştirdiğiniz zaman diyorlar ki bunlar herhalde Millet İttifakına gidecek bunlar muhalif, Cumhur İttifakı doğru bir şey yaptığında tebrik edip biz de destekliyoruz dediğiniz zaman muhalif kanat diyor ki bunlar tamam Cumhur İttifakına geçmişler dolayısıyla ortada arada kalmış durumdayız hem siyaseten hem medyada. Türkiye’de medya zaten belirli grupların altında ama son zamanlarda belirli bir kırılma yaşıyoruz bu ambargoyu kırıyoruz inşallah devamı gelir.