Gündem
27 Oca 2012 14:39 Son Güncelleme: 23 Kas 2018 13:17

FATİH ALTAYLI'NIN TESPİHİ SEDAT PEKER'DEN Mİ?

Sedat Peker'in bürokrasi ve medyada söz sahibi olduğu ileri sürüldü ve Altaylı'nın altın tespihin de Peker'in hediyesi olduğu iddia edildi.

Ergenekon ana davasında ifade veren gizli tanık Poyraz, tutuklu sanık Sedat Peker’in bürokrasi ve medyada söz sahibi olduğunu ileri sürdü ve Altaylı’nın altın tespihin de Peker’in hediyesi olduğunu söyledi.

Ergenekon ana davasında ifade veren gizli tanık Poyraz, tutuklu sanık Sedat Peker’in bürokrasi ve medyada söz sahibi olduğunu, gazeteci-yazar Fatih Altaylı’nın programında salladığı altın tespihin de Peker’in hediyesi olduğunu söyledi.
İstanbul 13. Ağır Ceza Mahkemesi’nde görülen Ergenekon ana davasının duruşmasında gizli tanık Poyraz’a, Mahkeme Başkanı Hasan Hüseyin Özese tarafından çok sayıda soru yöneltildi.

Özese, "Sedat Peker, Mehmet Ağar’ı tanır mıydı? Ağar’a para gönderir miydi?" diye sordu. Ağar konusunu tam olarak bilmediğini belirten Poyraz, Peker’in Özer Çiller’i çok iyi tanıdığını söyledi.

O dönemlerde bir seçim bölgesinde DYP’nin kazanması için Özer Çiller’in Peker’i aradığını söyleyen Poyraz, "Peker, Erdal Aras’ı arardı. O da seçim bölgesindeki adayları toplayıp DYP adayının seçilmesini sağlardı" ifadesini kullandı.

Poyraz, İstanbul’da ’Etçiler kralı’ diye tabir ettiği Yahudi ya da Ermeni bir iş adamının kaçırılan oğlunun bulunması konusunda dönemin enerji bakanının, emniyet müdürü yerine Sedat Peker’i arayarak yardım istediğini söyledi. Poyraz, "Fatih Altaylı’nın programda elinde salladığı altın tesbih Sedat Peker’indir" dedi.