Gündem
09 Eki 2021 12:29 Son Güncelleme: 09 Eki 2021 12:40

Fatih Altaylı’nın hedef gösterdiği isme operasyon! Otelde yakalandı...

Fatih Altaylı’nın köşesine taşıyarak isyan ettiği Afganistan uyruklu Sanger Ahmadi ve 4 örgüt üyesi Bahçelievler'de bir otele düzenlenen operasyonla yakalandı.

Habertürk yazarı Fatih Altaylı, geçtiğimiz günlerde kaleme aldığı yazısında Almanya'nın sınır dışı ettiği, Afgan çete lideri Sanger Ahmadi'nin de arasında olduğu bir grubun fotoğrafını paylaşmış ve "Göçmen tezgahını görmüyor musunuz!" demişti.

"Göçmen meselesi Türkiye üzerine oynanan bir kirli oyundur" ifadelerini kullanan Altaylı, Ahmadi'nin de içinde yer aldığı fotoğrafı paylaşarak, "Bunlar Türkiye’ye sığınmış göçmenler. Akşam Boğaz kıyısında bir eğlence mekanında, Adnan Oktarvari bir ortamda oturup içkilerini yudumluyorlar. Ertesi gün güneş doğunca ellerine aldıkları seccadeleri yollara sererek Müslümanlık gösterisi yapıyor, daha fazla din talep ediyorlar. Tiplere bakın ve sıkıysa bunlara itiraz edin. Bunlar Afgan kökenli bir mafya. Avrupa'da da terör estirmiş. Her yerden atılmış. Şimdi Türkiye'de ve kontrolsüz bir göçmen kitlesi ile buluşup, organize bir örgüt kurmasının önünde hiçbir engel yok. Bu fotoğraf Türkiye üzerine oynanan oyunun fotoğrafıdır" demişti.

OPERASYON DÜZENLENDİ

Sanger Ahmadi'nin sosyal medya hesapların yaptığı paylaşımlarda Türkiye'de olduğunun belirlenmesi üzerine, Bakırköy Cumhuriyet Başsavcılığınca soruşturma başlatıldı. İstanbul Emniyet Müdürlüğü Organize Suçlarla Mücadele Şube Müdürlüğü ekipleri, Sanger Ahmadi'nin Bahçelievler'de bulunan bir otelde kaldığını belirledi.

Ekipler, Ahmadi'nin kaldığı otele baskın düzenledi. Ahmadi ve çete üyesi oldukları belirtilen l J.Y., S.V., M.A.D. ve O.M. lobide gözaltına alındı.

Gözaltına alınan şüphelilerin emniyetteki sorgusunun sürdüğü öğrenildi.