Medya
16 Tem 2019 14:27 Son Güncelleme: 16 Tem 2019 14:35

Fatih Altaylı'nın gözünden kaçmadı! 15 Temmuz gecesi Erdoğan'ı hangi kanal görmedi?

Fatih Altaylı, Fox TV ve diğer büyük kanalların hepsinin Erdoğan'ın konuşmasını canlı aktardığını belirtirken, ATV'nin rutin dizi yayınına devam ettiğini aktardı.

Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan, dün akşam Atatürk Havalimanı'nda 15 Temmuz darbe girişiminin üçüncü yıl dönümünde bir konuşma gerçekleştirdi.Habertürk yazarı Fatih Altaylı ise, bugünkü köşesinde konuyla ilgili olarak dikkat çeken bir yazı kaleme aldı.

"AİLEDEN OLUNCA..."
Fatih Altaylı, Fox TV ve diğer büyük kanalların hepsinin Erdoğan'ın konuşmasını canlı aktardığını belirtirken, ATV'nin rutin dizi yayınına devam ettiğini aktardı.Altaylı, "Herkes Cumhurbaşkanı’nın konuşmasını yayınlarken, dizi yayınlayarak daha yüksek rating ve dolayısı ile daha yüksek reklam geliri elde etmek. Ve hem ratinglerde hem de gelirde rakiplerinin önüne geçmek.Aileden olunca, böyle küçük şımarıklıklar hoşgörülür" dedi.

Öte yandan, Erdoğan'ın konuşması sırasında, ATV'de "Canevim" adlı dizinin yayınlandığı görüldü. Dizi, 20:00'da başlayıp, 00:00'da biterken, daha sonra ise Müge Anlı'nın sunduğu Güven Bana adlı programa yer verildi.

İşte Altaylı'nın bugünkü yazısından "Ne de olsa aileden" başlıklı o bölüm:

Dün Cumhurbaşkanı Erdoğan'ın 15 Temmuz için halkı davet ettiği Atatürk Havalimanı'ndaki konuşmasını tüm televizyonlar canlı yayınlarken bunun bir istisnası vardı. 2008'clen bu yana AK Parti'nin resmi televizyonu gibi algılanan ATV. 5 büyük kanalın, Fox TV dahil, dördü Cumhurbaşkanı'nın konuşmasını normal yayınlarını keserek canlı olarak aktarırken, ATV tınmadı bile. Dizisini yayınlamaya devam etti. Bazıları buna çeşitli anlamlar. yüklemişler. Bence tek bir nedeni var. Herkes Cumhurbaşkanı'nın konuşmasını yayınlarken, dizi yayınlayarak daha yüksek rating ve dolayısı ile daha yüksek reklam geliri elde etmek. Ve hem ratinglerde hem de gelirde rakiplerinin önüne geçmek. Aileden olunca, böyle küçük şımarıklıklar hoşgörülür.