Gündem
09 Nis 2011 09:09 Son Güncelleme: 23 Kas 2018 12:13

FATİH ALTAYLI'NIN DOĞAN GRUBU İLE KAVGASI WIKILEAKS'E UZANDI!

Habertürk Yayın Yönetmeni Fatih Altaylı, eski patronunu hırsızlık yapmakla suçlamış: Türkiye'de kimse Doğan için ağlamayacaktır.

Wikileaks belgelerinde medya patronlarını konu alan raporlar olduğu gibi ABD’li diplomatların gazetecilerle yaptığı sohbetlere dayanarak yazdığı kriptolar da var.

Taraf gazetesi Doğan grubuna kesilen vergi cezalarıyla ilgili ABD’li diplomatların gazetecilerlerle yaptığı görüşleri içeren belgeleri sürmanşetten yayınladı.

NTV HÜKÜMETE MESAFELİ

1 Ekim 2009 tarihli telgrafta Doğan Grubu’na kesilen rekor vergi cezasının basının geleceği üzerindeki etkisi araştırılmış. NTV’nin Genel Yayın Yönetmeni Ömer Özgüner, "Bu ceza kesinlikle uyarıdır. Hükümetle aramızdaki mesafeyi korumaya devam edeceğiz" diyor.

Habertürk Yayın Yönetmeni Altaylı 17 yıl çalıştığı Hürriyet Grubu için ağır ithamlarda bulunuyor: "Doğan Grubu hırsızlık yapıyor. Türkiye’de kimse Doğan için ağlamaz. Hükümet bunu Doğan’a yapabiliyorsa herkesin başına gelebilir. "

Mustafa Karaalioğlu’na göre ceza işgüzer bir vergi memurunun işi. Akif Beki’ye göre de Başbakan’ın Doğan’a vergi cezası kesilmesinde bir dahli yok.