Gündem
18 Eyl 2023 10:48 Son Güncelleme: 18 Eyl 2023 10:53

Fatih Altaylı’dan Yılmaz Güney çıkışı! ‘Kürt’ tartışmasına dahil oldu…

Fatih Altaylı, Yılmaz Güney hakkında yapılan kadına şiddet ve cinayet eleştirilerini Kürt olmasına bağlayanlara tepki gösterdi.

Gazeteci Fatih Altaylı, yönetmen ve oyuncu Yılmaz Güney hakkında yapılan kadına şiddet ve cinayet eleştirilerini Kürt olmasına bağlayanlara tepki gösterdi. Altaylı, "Pavyonda tartıştığınız birini öldürürseniz ister Türk olun, ister Kürt olun, isterseniz Japon veya Ugandalı olun fark etmez. Katil olursunuz" yorumunu yaptı.

Altaylı, ölüm yıl dönümüde Yılmaz Güney hakkında başlayan tartışmaları şöyle yorumladı:

"Fikirlerinizden dolayı değil, cinayet işlediğiniz için hapse atılmışsanız, Türk olunca katil, Kürt olunca fikir suçlusu olmazsınız. Japon veya Ugandalı olmanız da durumu değiştirmez.

Tam aksine, bu gibi durumlarda meseleyi etnisiteye, ırka göre farklı bir biçimde ele alırsanız ırkçı olursunuz.

Yıllardan beri İbrahim Tatlıses’in kadınlara yönelik tavrı, kendisi ile tartışan bir kişinin Tatlıses’in bir yakını tarafından anında vurulup öldürülmesi, ayrıldığı kadınların farklı zamanlarda vurulması Tatlıses’in eleştirilmesine neden oluyor. Tatlıses de Kürt. Onu da eleştirenler 'anti Kürt' mü!

Peki o zaman benzer suçları ve hatta beterlerini Yılmaz Güney işleyince eleştirmek niye Kürtlükle bağlantılı hale getiriliyor!"