Medya
07 Eyl 2014 14:09 Son Güncelleme: 23 Kas 2018 16:39

Fatih Altaylı'dan Türkiye yazarına sert yanıt: Şuursuzun biri...

Türkiye gazetesi yazarı Yıldıray Oğur'un, Fatih Altaylı'yı Temel Eğitiminden Orta Eğitime Geçiş (TEOG) sistemini çarpıtmakla ve kamuoyunu yanıltmakla eleştiren yazısına Altaylı'dan sert bir yanıt geldi.

Tercih etmemelerine rağmen imam hatipe kayıtlı görünen öğrenci sayısının toplam 209 olduğunu yazan Oğur, nakil hakkıyla bu uğrencilerin istediği okula gideceğini, zorunlu olarak İmam Hatip'e kaydettirme diye bir olay olmadığını da yazmıştı.

Fatih Altaylı ise sert bir yazı kaleme aldı ve "Şuursuzun biri, hasbelkader elde ettiği gazete köşesinde benim "Cemaat'le beraber bir algı operasyonu yürüttüğümü'' yazmış." diyerek Yıldıray Oğur'u yerden yere vurdu. İşte Altaylı'nın o yazısından çarpıcı bölümler:

ALGI OPERASYONU SİZİN İŞİNİZ

KIZIMIN Milli Eğitim Bakanlığı tarafından eve 95 kilometre mesafedeki imam hatip okuluna kaydedildiğini yazdım.
Ardından Hahambaşı Haleva'nın torununun da aynı okula kaydedildiğini yazdı gazeteler.

ŞUURSUZUN BİRİ...

Şuursuzun biri, hasbelkader elde ettiği gazete köşesinde benim "Cemaat'le beraber bir algı operasyonu yürüttüğümü'' yazmış.
Algı operasyonu falan bilmem ben.
Onlar sizin uzmanlık alanınız.
Bu yüzden istihdam ediliyorsunuz.
Ben başıma geleni yazdı.

Sadece benim değil, kızımın okulundaki onlarca öğrencinin, bizim gazetede aynı yaşta çocuğu olan neredeyse tüm arkadaşlarımın ve bana mail yoluyla ulaşan yüzlerce velinin başına geleni.
Bu bir algı operasyonuymuş.

BİRİLERİNİN GÖZÜNE DAHA FAZLA GİRER

Aslında sayı hiç de abartıldığı kadar değilmiş.
Vallahi bu bir algı operasyonuysa bunu yürütenler Milli Eğitim Bakanlığı bünyesinde olsa gerek ki, böyle bir yerleştirme yapmışlar.
Bence hemen Milli Eğitim'de de bir "Paralel operasyonu'' başlatın.
Hatta bunu ilk olarak da bu arkadaş yazsın.
Böylelikle birilerinin gözüne biraz daha fazla girer.

Not: Bazıları kızımı imam hatip okuluna yazdırdığımı zannediyor. Öyle bir şey yok. Normal bir liseye gidiyor. Milli Eğitim Bakanlığı, imam hatibe yazdırmıştı ama kaydını aldık.