Gündem
16 Eki 2014 11:11 Son Güncelleme: 23 Kas 2018 16:49

Fatih Altaylı'dan Toroğlu'nu kızdıracak sözler : Kabzımal yapabiliyorsa...

Fatih Altaylı, Show TV'deki ilk futbol yorumculuğu deneyimini ve yankılarını değerlendirdi.

Letonya-Türkiye maçını yorumlayan Altaylı, "Kabzımallar yapar da ben mi yapamam!" diyerek, eskiden kabzımallık yapan Erman Toroğlu'na gönderme yaptı.

Letonya-Türkiye maçında naklen yayında yorumcu koltuğuna oturan Fatih Altaylı, ilk kez denediği yorumculukta olumlu olumsuz epey bir konuşuldu. Kimileri Altaylı’yı “İyi” bulurken, özellikle sosyal medyada Altaylı epey eleştiri konusu oldu. Fatih Altaylı, ilk yorumculuk denemesi ile ilgili olarak Habertürk Spor Servisi'nin sorularını yanıtladı...

- Fatih Bey, nereden aklınıza geldi maç sırasında yorumculuk yapmak? Dile düşeceğinizi tahmin etmiyor muydunuz!
- Biliyorsunuz maç yayınları Show TV’de. Yani bizim grupta. Ben de maçı izlemek üzere Letonya’ya gittim. Show TV’nin talebiyle. Show TV Spor Koordinatörü Serdar Ali Çelikler “Abi maçı yorumlar mısın?” diye sordu. Ben de “Niye olmasın” dedim. Tabii Serdar çok akıllı adam. Ben kabul edince güldü, “Abi akşam twittercılara eğlence çıktı” dedi. Nitekim dediği gibi oldu.

MESLEĞE SPORDA BAŞLADIM, GELİŞİM SPOR’UN BAŞINDAYDIM
- Fatih Altaylı ve spor yorumculuğu ne alaka diyenler oldu...

- Birincisi kime ne! İkincisi en iyi sizler biliyorsunuz ki ben gazeteciliğe spor yazarı olarak başladım. Yıllarca spor yazarıydım, Türkiye’nin efsane spor dergisi Gelişim Spor’un başındaydım. Bugün Türkiye’nin her tarafında benim mesleğe başlattığım spor yazarları en üst düzeyde görev yapıyor. Altan Tanrıkulu, Emrah Kayalıoğlu, Mert Aydın gibi gençleri üniversitelerden bulup spor yazarlığına başlatan benim. Yıllarca spor yöneticiliği yaptım. Hala zaman zaman spor yazıyorum. Niye ne alaka olsun? Dünyanın en basit oyununu yorumlamak çok mu zor! Kabzımallar yapar da ben mi yapamam!

DUA ETSİNLER KÜFÜR ETMEDİM
-Çok iyiydi diyenler var, eleştirenler var, dalga geçenler var...

-Olabilir. Ben sporun içindekilere bakarım. Futbolu bilenler benim doğru laflar söylediğimi düşünüyorlar. Oyuncu değişikliklerinin hepsi benim dediğim gibi yapıldı. Golden 1 dakika önce “Gol yiyeceğiz. Dikkat etmeliyiz. Sağ kanadımız aksıyor” dedim. 1 dakika sonra o kanattan penaltı pozisyonu geldi. Ah, uff demişim. Maçı ekran başında izleyenler demiyor mu ah uff. Dua etsinler küfür etmedim.
- Twitter geyikleri için ne diyorsunuz?
- Adı üstünde geyik. Eğleniyorlar. Ben yorum yaparken eğlendim, onlar da beni yorumlarken eğlendiler. Küfür etmedikleri sürece sorun yok. Hep beraber eğlenelim.

BERNA LAÇİN NE KADAR İYİ OYUNCUYSA...
- Berna Laçin bile sizinle dalga geçmiş...

- İyi yapmış. Berna Hanım ne kadar iyi oyuncuysa, ben de o kadar iyi yorumcuyum (Gülüyor).
- Peki niye bu riski aldınız? Serdar Ali Çelikler de söylemiş başınıza gelebilecekleri.
- Anlamadım. Ne gelmiş başıma? Twitter’da söylenenlerden dolayı uykumun kaçtığını mı zannediyorsunuz. Gülüyorum. Onlar da gülüyor zaten. Müdürünüz Halil Özer, bana Galatasaray maç yorumu yazdırınca risk almış olmuyor muyum ya da Halil risk almış mı oluyor?
‘TORİNOLU ŞABAN’ DİYENLER Mİ SÖYLÜYOR!..
- Sabala-Şaban benzetmeniz çok konuşuluyor.
- Konuşanlar işlerine baksınlar. Yıllarca Hakan’la “Torinolu Şaban” diye dalga geçenler mi söylüyor bunu.
TERBİYESİZLİK YAPMASINLAR YETER
-Ağzınız yanmıştır herhalde. Bir daha canlı yayında yorumculuk yapmazsınız diye düşünüyor herkes...
- Hayır, tam aksi. Aldığım eleştiriler çok iyi. “Gayet iyiydin. En azından bazıları gibi saçmalamadın” diyenler çoğunlukta. Ben de kendi performansımdan gayet memnunum. “Üç ihtimalli maç, bloklar arası yardımlaşma” falan demedim hiç değilse. “Milli Takım langırt gibi diziliyor” yorumum çok beğenilmiş ve çok doğru bulunmuş. Ayrıca da bulunmasa ne olur! Ben keyif aldım. İzleyenlerin de aldığından eminim. Kötü bir sonuç olmasına rağmen eğlendiler en azından. Eğer Show TV isterse yine yaparım. Çok eğlenceliymiş.

HERKES BEĞENECEK DİYE BİR ŞEY YOK
-Eleştirenler için ne diyeceksiniz?

-Hakları. Herkes beğenecek diye bir şey yok. Eleştirsinler. Terbiyesizlik yapmasınlar, küfür etmesinler yeter. Tabii eleştirenler içinde bir grup var ki, bunlar benim varlığıma tahammül edemiyorlar. Ölsem rahatlayacaklar. Onlarla işim yok. Aynaya baksınlar.