Medya
24 Eyl 2020 13:37 Son Güncelleme: 24 Eyl 2020 15:00

Fatih Altaylı'dan telefon isyanı! "Sadece ilk gün 11 bin Whatsapp mesajı aldım"

Spor spikeri Ercan Taner ile karşılıklı telefon numaralarını ifşa eden Fatih Altaylı, sonrasında yaşadıklarını anlattı.

Habertürk gazetesi yazarı Fatih Altaylı ve spor spikeri Ercan Taner, geçtiğimiz gün karşılıklı bir şekilde telefon numaralarını sosyal medyada ifşa etmişti. Altaylı, bugünkü köşesinde kaleme aldığı yazıda telefon numarasının ifşa edilmesi sonrasında sadece ilk gün 11 bin mesaj aldığını söyledi:

11 BİN WHATSAPP MESAJI

Ercan Taner sayesinde sosyal medyadaki ortalamanın ne kadar feci olduğunu bir kez daha görme ve test etme imkanım oldu. Açık söyleyeyim memlekete güvenim bir kez daha sarsıldı. Telefon numaram Pazartesi gecesi alenileşti. Beklendiği üzere o gece mesaj ve telefon yağmuru başladı. Gece yarısından sonra benim telefonu kapattığım 03.00’e kadar 11 bin whatsapp mesajı geldi. Telefon da susmadan çaldı.

Ertesi gün öğlen bakalım ne olacak diye açtım. Aynen devam. Durmadan çalıyor. Durmadan mesaj geliyor. Telefonu gazetenin bilgi işlem ekibine verdim. Onlar siliyor, mesaj yağıyor. Bu arada durmadan aranıyor.

Mesajlarda destek veren de var, dalga geçen de, hakaret eden de! Bu sabah da aynen devam ediyormuş.

OKUNMAYACAĞI HALDE BU KADAR MESAJ NEDEN ATILIYOR?

Birinci gün anlarım, hadi ikinci gün de anlarım ama 3 gün boyunca açılmayacağını ve okunmayacağını bile bile mesaj atmak ve aramak nasıl bir kafadır, nasıl bir zekadır, nasıl bir beyinsizliktir. Bu sabah itibarıyla numarayı iptal ettirdim. Yeni bir numara aldım.

Ama sosyal medyanın nasıl bir batak olduğunu da bir kez daha gördüm. Sosyal medyayı ciddiye alanlara söyleyeyim. Elbette çok zeki, çok akıllı, çok fırlama, çok düzgünler de var aralarında ama. Ortalama zeka Aziz Nesin’i haksız çıkaracak cinsten. O yüzde 60 demişti ya. Rahmetli sosyal medyayı görmemişti. İyimserliği oradan.