Medya
23 Haz 2020 11:11 Son Güncelleme: 23 Haz 2020 11:22

Fatih Altaylı'dan Teke Tek Bilim'deki kavgaya yönelik açıklama: "Adamı niye susturdun" diyorlar

Habertürk yazarı Fatih Altaylı, Teke Tek Bilim'deki kavgaya ilişkin bugünkü köşesinde bir açıklama yaptı. Serdar Savaş'ın hakareti tercih ettiğini söyleyen Altaylı eleştirilere cevap verdi.

Fatih Altaylı'nın sunduğu 'Teke Tek Bilim' programına katılan Dr. Serdar Savaş ve Prof. Dr. Mustafa Necmi İlhan, canlı yayında kavgaya tutuşmuş ve Savaş "Milletin gözüne bakarak yalan söyleyen gerizekalılar" diyerek programı terk etmeye kalkmıştı.

Habertürk yazarı Fatih Altaylı,  sosyal medyada da çok konuşulan olaya ilişkin bir yazı kaleme aldı. "Serdar Savaş diğer iki profesöre “Gerizekalılar” demek yerine “Bakın sunduğunuz tablo sizi yalanlıyor” deseydi çok daha haklı bir pozisyona geçebilirdi. " diyen Altaylı, kendisine yapılan eleştirilere de cevap verdi.

SAVAŞ KENDİNİ HAKLI ÇIKARAN TABLOYA KÜFRETTİ

Programdaki olay ise Prof. Dr. İlhan’ın gösterdiği bir tablo ile patladı.
Prof. İlhan’ın sunduğu bir tabloda İngiltere’deki yeni vaka sayısı 99 günlük bir süreç boyunca Türkiye’nin vaka sayısının çok altında görünüyordu.
Programı izleyen bir başka profesörün uyarısı ile ben de dikkatleri buraya çektim ve Prof. Dr. İlhan’a bu tablo yanlış dedim.
Dr. Serdar Savaş orada birdenbire alevlendi. Ve Ankara’daki diğer iki konuğa hakaret etmeye başladı.
Oysa Prof. İlhan’ın tablosu Serdar Savaş’ın tezlerini doğrular nitelikte idi.
Serdar Savaş diğer iki profesöre “Gerizekalılar” demek yerine “Bakın sunduğunuz tablo sizi yalanlıyor” deseydi çok daha haklı bir pozisyona geçebilirdi.
Bilimsel bakış açısı bunu gerektirirdi.
Ancak Serdar Savaş hakareti tercih etti.
Bazıları bana diyor ki, “Adamı niye susturdun”
Bazıları da “Niye böyle bir konuk aldın”
Tipik bir Türkiye tablosu.
Durum tersi olsa, Ankara’daki konuklar, Serdar Savaş’a hakaret etse aynı tepkiler yüz seksen derece zıt olarak gelecekti.
Bunu hepimiz biliyoruz.
O yüzden ben dümdüz bir çizgide yürümeye devam edeceğim.
Çevremdeki yılankavi hareketleri izleyerek üzülerek.

Yazının tamamını okumak için tıklayın