Medya
14 Oca 2022 12:51 Son Güncelleme: 14 Oca 2022 13:05

Fatih Altaylı'dan Süleyman Soylu'ya çağrı! "Sayın Bakan'dan isim bekliyoruz"

İçişleri Bakanı Süleyman Soylu’nun ortaya attığı “İBB’den 30 bin lira maaş alan gazeteciler var” iddiası sonrası Fatih Altaylı, Soylu'ya seslendi.

HaberTürk yazarı Fatih Altaylı, İBB'nin bazı gazetecilere her ay 15 ile 30 bin lira arasında değişen miktarlarda maaş verdiğini öne süren İçişleri Bakanı Süleyman Soylu'ya, "Bir Bakan, hele hele İçişleri gibi önemli, etkili ve hayli geniş yetkileri olan bir bakanlığın başındaki isim elinde bilgi ve kanıt yoksa konuşmaz. Ama böyle ağır ithamlar da ortaya bu şekilde, öznesi olmadan atılmaz. Sayın Soylu, bu konuda belli ki bilgi sahibi. O zaman yapması gereken şu. Bu iddiayı boş bir itham olmaktan çıkaracak ve isim isim kim 30 bin TL alıyor, kim 15 bin TL alıyor açıklayacak" dedi. 

Altaylı, gazetecilik meslek örgütlerinin Soylu'ya isim açıklaması konusunda çağrı yapmamasını da eleştirirken, "Asıl benim değil, onların Süleyman Soylu’yu bu isimleri açıklamaya davet etmesi gerek. Yok eğer açıklamıyorlarsa, mesleğin tüm mensuplarını zan altında bırakmaktan dava etmesi. Ama kim bilir belki de, onlar da biliyordur kimlerin siyasetten, ticaretten nemalandığını. Ortaya çıkması belki onların da işine gelmiyordur. Kim bilir!" ifadesini kullandı. 

Altaylı, "Küçük bir İstanbul iktidarından beslenen gazeteciler var ise eğer ve onların ortaya çıkmasını istiyor isek… Acaba koskoca bir Türkiye iktidarından, diğer belediyelerden beslenen, nemalanan kimler ve kimler vardır. Onları da ortaya çıkarsa ya birileri. Kamu ya da kamuya bağlı şirketlerden, işlerden beslenen sözde meslektaşları. Bir öğrensek" ifadesini kullandı. 

Yazının tamamı için tıklayın.