Medya
04 Mayıs 2021 13:58 Son Güncelleme: 04 Mayıs 2021 14:06

Fatih Altaylı'dan soruşturma tepkisi! "Galiba birileri İmamoğlu’nu..."

Habertürk yazarı Fatih Altaylı, İstanbul Büyükşehir Belediye (İBB) Başkanı Ekrem İmamoğlu'na açılan soruşturmaya tepki gösterdi.

Habertürk yazarı Fatih Altaylı, İstanbul Büyükşehir Belediye Başkanı Ekrem İmamoğlu hakkında Fatih Sultan Mehmet’in eşine ait türbenin yanında elleri arkasında bağlı şekilde gezindiği için açılan soruşturmayı köşesine taşıdı. 

Fatih Altaylı'nın yazısının "Yok daha neler?" başlıklı bölümü şöyle oldu:

Galiba birileri İBB Başkanı İmamoğlu’nu Cumhurbaşkanı adayı ve hatta Cumhurbaşkanı yapmak istiyor.

Çünkü bir hanım sultanın türbesinin yakınında, elleri arkasında volta attığı için hakkında soruşturma açılmasının başka hiçbir nedeni olamaz.

Dünya’da bundan daha saçma sapan bir soruşturma açılmamıştır, eminim.

NE OLMUŞTU?

Cumhuriyet gazetesi yazarı Barış Pehlivan'ın 'İmamoğlu'nun suçlanan elleri' başlığıyla yayımlanan yazısında "Bundan tam bir yıl önceydi. İstanbul'un Fethi'nin 567. yıldönümüydü. Fatih Sultan Mehmet Türbesi'nde bir anma töreni düzenlendi. İstanbul Büyükşehir Belediye (İBB) Başkanı Ekrem İmamoğlu da katılımcılar arasındaydı. Bilmeyenler olabilir; Fatih'in eşi Gülbahar Hatun'un türbesi de aynı avludaydı. İşte, hazır olun... İmamoğlu’nun o türbenin dışında yürürken ellerini arkasından bağlaması İçişleri Bakanlığı'nı harekete geçirdi" ifadesi yer aldı.

Geçen hafta İmamoğlu'nun 'saygısızlık' iddiasıyla ifadesinin istendiği belirtilen haberin ardından İstanbul Büyükşehir Belediyesi Sözcüsü Murat Ongun da bir paylaşım yaptı. Ongun, söz konusu haberi doğrulayarak "Bilgiler ne yazık ki doğrudur. Niyet okuma odaklı, izandan yoksun yeni bir soruşturma hazırlığı için Başkanımızın ifadesi istenmiştir" dedi.